Ασφαλίστε το πορτοφόλι και την πιστωτική σας

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλίστε το πορτοφόλι και την πιστωτική σας

Προγράμματα ασφάλισης πιστωτικών καρτών και άλλων προσωπικών αντικειμένων προσφέρουν οι τράπεζες σε συνεργασία με ασφαλιστικές. Πρόκειται για ειδικά ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρονται στους πελάτες των τραπεζών ως επιπλέον υπηρεσία και τα οποία αποζημιώνουν σε περίπτωση κλοπής τσάντας, πορτοφολίου και τους κινητού η tablet.

Μεταξύ άλλων τα ασφαλιστικά πακέτα περιλαμβάνουν προστασία από χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες που έχουν χαθεί ή κλαπεί, αποστολή μετρητών, αλλά και αποζημιώσεις για κλεμμένα αντικείμενα όπως κλειδιά, κινητά και προσωπικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα αυτοκινήτου).

Τα προγράμματα αυτά διατίθενται με πολύ μικρή ετήσια συνδρομή που συνήθως δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ τον χρόνο και προσφέρουν καλύψεις που μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 ευρώ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι καλύψεις ισχύουν τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι το νέο πρόγραμμα «Safe Pocket» της Eurolife, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με την Eurobank. Η ασφάλιση αυτή απευθύνεται σε όλους τους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι οποίες έχουν εκδοθεί από την Τράπεζα Eurobank, καθώς και μέσω του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Προσφέρει κάλυψη για ανεπιθύμητες χρεώσεις ή αναλήψεις και κάλυψη εξόδων για την αντικατάσταση των προσωπικών αντικειμένων κλοπής ή ληστείας. Ειδικότερα, καλύπτονται τα μετρητά που έχουν αναληφθεί από ATM, καθώς και οι ανεπιθύμητες χρεώσεις η αναλήψεις με κλεμμένη κάρτα.

Σε περίπτωση ταυτόχρονης κλοπής και της τσάντας το πρόγραμμα προσφέρει κάλυψη κόστους αντικατάστασης τσάντας, κόστους περιεχομένου τσάντας, αντικατάστασης γυαλιών, προσωπικών εγγράφων, κλειδιών και πορτοφολιού

Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας και ταυτόχρονης κλοπής της συσκευής κινητού και tablet το πρόγραμμα προσφέρει κάλυψη κόστους της συσκευής τηλεφώνου ή του tablet και κόστους μεταγενέστερων επικοινωνιών.

Σημειώνεται, ότι το ετήσιο κόστος χρήσης του προγράμματος «Safe Pocket» της Eurolife ERB ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Αντίστοιχο πρόγραμμα προσφέρεται και από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την ING στους ιδιώτες πελάτες της τράπεζας. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής ανέρχεται στα 39,50 ευρώ για τον κύριο δικαιούχο και 31,60 για κάθε πρόσθετο μέλος.

Μεταξύ άλλων, προσφέρει: Προστασία ανάληψης μετρητών σε περίπτωση κλοπής τους εντός 12 ωρών από την ανάληψή τους από ATM. Κάλυψη για ανεπιθύµητες χρεώσεις ή αναλήψεις µετά από απώλεια ή κλοπή της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Ασφάλιση κινητού τηλεφώνου σε περίπτωση κλοπής αλλά και κάλυψη τυχόν παράνομων επικοινωνιών που θα συμβούν μετά την κλοπή της συσκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider