IRIS: Νέα ειδοποιητήρια από ΑΑΔΕ - Λήγει 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
IRIS: Νέα ειδοποιητήρια από ΑΑΔΕ - Λήγει 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία
Λιγότεροι από 400.000 επαγγελματίες έχουν συνδεθεί.

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να στέλνει αυτή την εβδομάδα χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνυμάτα.

Έως την Παρασκευή 22 Αυγούστου, μόλις 393.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι είχαν προχωρήσει σε εγγραφή, σχεδόν το 50% των υπόχρεων (περίπου 800.000).

Παρά το γεγονός ότι στις αρχές Αυγούστου η ΑΑΔΕ είχε προχωρήσει στην αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε περισσότερους από 294.000 επαγγελματίες, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δεν εκπέμπουν αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες 30 ημέρες (πριν την αποστολή του πρώτου e-mail από την ΑΑΔΕ στις 8 Αυγούστου) ο ημερήσιος ρυθμός εγγραφής έφτανε στους 427 επαγγελματίες. Το διάστημα 8 με 22 Αυγούστου (μετά την αποστολή των μηνυμάτων της ΑΑΔΕ) ο μέσος ημερήσιος ρυθμός εγγραφής χρηστών στο IRIS P2B πενταπλασιάστηκε φτάνοντας τις 2.173 εγγραφές.

Σημειώνεται πως όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ έως τις 31 Μαρτίου 2025 το σύστημα άμεσων πληρωμών θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Κουμπαράς για επιδότηση και τον Σεπτέμβριο - Τα σενάρια για τη στήριξη στους λογαριασμούς

ΑΙΓΙΣ: Σε τι στάδιο βρίσκεται το mega πρόγραμμα για τις φυσικές καταστροφές – Πότε θα παραλάβει η Ελλάδα το νέο εξοπλισμό

Συντάξεις: Ξεκινά σήμερα η καταβολή από τον ΕΦΚΑ - Νωρίτερα οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider