Την «Παράδοση χωρίς Επαφή» υιοθετεί η Wolt, λόγω κορονοϊού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την «Παράδοση χωρίς Επαφή» υιοθετεί η Wolt, λόγω κορονοϊού
Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες (στην εφαρμογή μας και στο www.wolt.com) ξεκινώντας από την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Την λειτουργία «Παράδοση χωρίς Επαφή/ No contact Delivery» έχει πλέον προσθέσει στην εφαρμογή της η Wolt σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και να βοηθήσει εργαζόμενους και πελάτες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Όταν ο χρήστης επιλέξει την συγκεκριμένη λειτουργία τότε η παράδοση του φαγητού θα γίνει στην πόρτα η την είσοδο της κατοικίας χωρίς να χρειάζεται ο διανομέας να έρθει σε επαφή με τον πελάτη. Να σημειωθεί ότι μέσω της εφαρμογής της Wolt ο καταναλωτής μπορεί να αφήσει tip στον διανομέα ηλεκτρονικά και να ενημερώνεται άμεσα για τα στάδια που βρίσκεται η παραγγελία του.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες (στην εφαρμογή μας και στο www.wolt.com) ξεκινώντας από χθες, Πέμπτη 12 Μαρτίου. Ωστόσο για να εμφανιστεί οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν την iOS ή Android εφαρμογή τους.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No Contact Delivery» γίνεται στην οθόνη του checkout, ακριβώς μετά τις πληροφορίες παράδοσης.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό σημείωμα πέρα από αυτό τον τρόπο παράδοσης, έχει ενημερώσει και όλους τους συνεργάτες- διανομείς της σχετικά με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς τους και άλλους από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα οι συστάσεις προς τους συνεργάτες-διανομείς περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

  • Να είναι τα χέρια τους καθαρά είτε πλένοντάς τα καλά και συχνά είτε με την χρήση αντισηπτικού.
  • Ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη επαφή στα εστιατόρια και με τους πελάτες.
  • Συχνός καθαρισμός του εξοπλισμού τους.
  • Να παραμείνουν σπίτι ή να ζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν αναπνευστικά ή συμπτώματα γρίπης ή εάν ανεβάσουν πυρετό (πάνω από 37.8 C). O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι τους για 24 ώρες μετά την εξασθένηση των συμπτωμάτων και χωρίς την χρήση αντιπυρετικών ή άλλων φαρμάκων.
  • Εάν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει πρέπει να χρησιμοποιεί χαρτομάντηλο μίας χρήσης ή να φτερνίζεται και να βήχει στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα.
  • Να ακολουθούν κάθε οδηγία των τοπικών αρχών.
  • Να δημιουργηθεί περιοχή παραλαβής έτσι ώστε να μπορεί ο διανομέας εύκολα να πάρει το φαγητό χωρίς ανθρώπινη επαφή

Ποια είναι η Wolt

Να υπενθυμίσουμε ότι η Wolt αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες food delivery παγκοσμίως η οποία ξεκίνησε το 2014 στη Φιλανδία και μέχρι σήμερα μετρά πάνω από 1,5 εκατομμύριο χρήστες σε 38 πόλεις και πάνω από 3.500 συνεργαζόμενα εστιατόρια.

Μία από τις βασικές αλλαγές που έφερε η startup Wolt είναι ο ίδιος o τρόπος λειτουργίας του delivery. Η πληρωμή γίνεται μόνο με κάρτα ενώ την παραγγελία την εκτελούν συνεργαζόμενοι με τη Wolt διανομείς. Για να το πούμε πιο απλά, ο πελάτης ολοκληρώνει την παραγγελία του και με την αποστολή της γίνεται η αποδοχή από το κατάστημα και η αυτόματη χρέωση στην κάρτα μαζί με το έξτρα κόστος διανομής (ξεκινά από 1 ευρώ για απόσταση μέχρι 1,5 χλμ. και αυξάνεται 0,10 ευρώ ανά 500 μέτρα, με τη μέγιστη απόσταση διανομής είναι τα 4 χλμ.).Ταυτόχρονα ενημερώνεται μέσω αλγόριθμου ο κοντινότερος ελεύθερος συνεργάτης-διανομέας της Wolt που καλείται να μεταφέρει το προϊόν. Χάρη μάλιστα στον δικό της στόλο delivery η Wolt βάζει στο χάρτη των παραγγελιών νέο αίμα εστιατορίων που μέχρι χθες δεν μπορούσαν να αποστέλλουν παραγγελίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider