Microsoft: Μπλόκαρε νέους χρήστες του LinkedIn στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Μπλόκαρε νέους χρήστες του LinkedIn στην Κίνα
Η αναστολή σύνδεσης και χρήσης ορισμένων νέων προφίλ έχει να κάνει με την «τήρηση των εγχώριων νόμων της ασιατικής χώρας και είναι άσχετα με την επίθεση των χάκερς».

Ένα από ελάχιστα «δυτικά» κοινωνικά δίκτυα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στην Κίνα, το LinkedIn έθεσε σε «αναστολή χρήσης» ορισμένα προφίλ χρηστών του, στην ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Microsoft δεν συνδέει τα συγκεκριμένα προφίλ με την ομάδα Hafnium, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα χάκαρε λογαριασμούς email και απέκτησε πρόσβαση σε υπολογιστές χρηστών, αναφέρει το CNN.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, η αναστολή σύνδεσης και χρήσης ορισμένων νέων προφίλ έχει να κάνει με την «τήρηση των εγχώριων νόμων της ασιατικής χώρας και είναι άσχετα με την επίθεση των χάκερς».

Η Microsoft είναι μία από τις λίγες δυτικές εταιρείες τεχνολογίας με τόσο μακρά παρουσία στην Κίνα, έχοντας κάνει την είσοδο της στην ασιατική αγορά το 1992. Το λογισμικό της τυγχάνει ευρείας χρήσης από ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την κινεζική κυβέρνηση, ενώ επιτρέπεται η χρήση της μηχανής αναζήτησης Bing - την ώρα που η Google δεν είναι λειτουργική στη χώρα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider