Η μεγάλη ληστεία των bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγάλη ληστεία των bitcoin

Παραβίαση ασφαλείας υπέστη μία από τις μεγαλύτερες ψηφιακές αγορές ανταλλαγής και εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων, το NiceHash. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, αναστέλλονται οι λειτουργίες της για 24 ώρες, εξαιτίας εισβολής από χάκερ στο δίκτυό της, οι οποίοι χτύπησαν το σύστημα πληρωμών της και έκλεψαν όσα bitcoin διέθετε στον λογαριασμό της.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ιστότοπος CoinDesk, ενδέχεται να εξαφανίστηκαν περίπου 4,736 bitcoins, ένα ποσό κοντά στα $71 εκατ. σε σημερινές τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ για τον οποίο ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, θεωρείται ο άνθρωπος πίσω από την μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων που έγινε ποτέ και η οποία προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ζητήματα αξιοπιστίας του νομίσματος: την κλοπή 650.000 bitcoins από την πλατφόρμα Mt. Gox, το 2011. Μάλιστα, ήταν μία ληστεία εισβολής σε υπολογιστή του ανταλλακτηρίου bitcoins και με ένα απλό copy – paste την κλοπή των κατάλληλων αρχείων.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Οικονομικού Εγκλήματος των ΗΠΑ (FinCen), ο Βίνικ κατά τη χρονική περίοδο 2011 έως το 2014, κατάφερε να ξεπλύνει περισσότερα από 300,000 bitcoins.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider