Οι απαραίτητες εφαρμογές για το τέλειο road trip

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι απαραίτητες εφαρμογές για το τέλειο road trip

Ανεξαρτήτως προορισμού, η οργάνωση ενός ταξιδιού και δη ενός roadtrip κρίνεται απαραίτητη και θεωρείται μέρος της περιπέτειας. Διαφορετικά μπορεί να «χαζολογήσετε» για ώρες κάπου με αποτέλεσμα να μην προλάβετε να δείτε όλα όσα έχετε βάλει στη λίστα σας.

Αυτό βέβαια θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι μια συνθήκη του χθες αφού στην αιχμή της τεχνολογίας όπου ζούμε υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θα μπορούσαν να μας γλιτώσουν από τον κόπου του εξαντλητικού προγραμματισμού και να μας απελευθερώσουν από περιττές έγνοιες αφότου φτάσουμε στον προορισμό της επιλογής μας.

Το παραπάνω μάλιστα ενισχύεται στην περίπτωση του roadtrip όπου ο προγραμματισμός περιλαμβάνει από την εύρεση του σωστού δρόμου μέχρι το πιο φτηνό βενζινάδικο της περιοχής για να φουλάρετε το ντεπόζιτο.

Δείτε λοιπόν τις απαραίτητες εφαρμογές για ένα τέλειο roadtrips:

Google Maps (Android, iOS, Δωρεάν)

Απαραίτητη εφαρμογή εφόσον πρόκειται να πάρετε τους δρόμους είναι σίγουρα αυτή που θα σας κατευθύνει. Μια που πιθανότατα ήδη χρησιμοποιείται και αποδεικνύεται γ καλύτερη μέχρι στιγμής, συνυπολογίζοντας και το γεγονός ότι είναι δωρεάν είναι το Google Maps.

Μην ξεχάσετε να βάλετε την επιλογή να αποφεύγει αυτοκινητοδρόμους γιατί πολλές φορές θα έχουν διόδια, αν και γι αυτό το σκοπό έχουμε και κάτι έξτρα παρακάτω.

TollSmart (Android, iOS: 2,99 το μήνα) ή TollGury ( Android, iOs δωρεάν)

Μιας και το αναφέραμε το Road tolls μπορεί να αποδειχτεί ένας εξαιρετικός βοηθός για το ταξίδι σας είτε αυτό είναι μια κοντινή απόδραση είτε επισκέπτεστε άλλη χώρα. Σας ενημερώνει γρήγορα κι εύκολα για τις τιμές των διοδίων σε αυτοκινητόδρομους και αερογέφυρες ώστε να προγραμματίσετε την διαδρομή σας. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να φτιάξετε διάφορα προφίλ για διαφορετικά οχήματα από ένα μηχανάκι έως ένα οικογενειακό βαν και να μπορείτε να προυπολογίσετε πόσα θα ξοδέψετε. Παράλληλα έχει πληροφορίες για διάφορους συνοριακούς σταθμού, αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Ισπανία και θέλετε να περάσετε στο βρετανικό Γιβραλτάρ.

Με την βοήθειά της θα μπορείτε να υπολογίσετε πόσο σας κοστίζει μια διαδρομή σε χρήμα και χρόνο ώστε να διαλέξετε αυτή που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή έχει ένα μικρό κόστος. Εάν θέλετε μια αντίστοιχη και δωρεάν δοκιμάστε την TollGury η οποία υπολογίζει το κόστος των διοδίων κάθε διαδρομής ενώ σας δίνει και μια εκτίμηση για το πόση βενζίνη θα χρειαστείτε ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και του που θέλετε να πάτε.

GasBuddy (Android, iOS: Δωρεάν)​

Ωστόσο μια πολύ καλή εφαρμογή για να εξοικονομήσετε χρήματα από την βενζίνη είναι και το GasBuddy, το οποίο όπως και το Waze σας ενημερώνει για τα κοντινά βενζινάδικα και την τιμή τους κάθε φορά. Με geolocation εντοπίζει τη θέση σας και σας δείχνει με χρωμτιστές πινέζες τα γύρω βενζινάδικα (πράσινη πινέζα για την φθηνότερη βενζίνη, πορτοκαλί για την μεσαία τιμή και κόκκινη για την ακριβή). Αφού επιλέξετε από πού θέλετε να γεμίσετε το αυτοκίνητό σας σας κατευθύνει μέχρι εκεί. Ειδοποιός διαφορά του από το Waze που αναφέρουμε παρακάτω, είναι ότι μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στο GasBuddy Pay για επιπλέον εξοικονόμηση 15 λεπτών ανά γαλόνι κατά την πρώτη συναλλαγή και 5 σεντ ανά γαλόνι σε κάθε γέμισμα μετά από αυτό με τα βενζινάδικα που συνεργάζεται.

Waze (Android, iOs: Δωρεάν)

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αυτή βασίζεται στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Έτσι με βάση του τι έχουν προτείνει οι χρήστες σας δείχνει τις καλύτερες δυνατές διαδρομές ενώ σε πραγματικό χρόνο όσοι την χρησιμοποιούν αναφέρουν τυχόν προβλήματα στους δρόμους ή ραντάρ ελέγχου ταχύτητας για να φυλάτε τα νώτα σας και να φτάσετε έγκαιρα στον επόμενο προορισμό. Παράλληλα σας ενημερώνει και για τις φτηνότερες τιμές βενζίνης που υπάρχουν τριγύρω, εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο αλλά και χρήμα.

Hotel Tonight (Android, iOS: Δωρεάν)

Μιας και κάθε roadtrip περιλαμβάνει την έννοια της περιπέτειας σε σημείο που να αποφασίσετε τελευταία στιγμή ότι θέλετε να διανυκτερεύσετε σε μια πόλη απαραίτητη εφαρμογή είναι και το Hotel Tonignt. Μέσω αυτής μπορείτε να βρείτε τις last minutes προσφορές και διαθεσιμότητες σε πολύ καλά ξενοδοχεία και να κάνετε την κράτησή σας σε αυτά. Σε περίπτωση που έχετε προγραμματίσει νωρίτερα τις διανυκτερεύσεις σας – κάτι που δεν προτείνουμε – μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε το booking ή την Airbnb.

iExit (Android, iOS: Δωρεάν)​

Χρειάζεστε ένα γρήγορο και οικονομικό γεύμα κατά την διαδρομή σας σε μια πόλη, ή ένα ATM για να βγάλετε χρήματα ή μια άκρη για να κάνετε μια μικρή στάση να ξεπιαστείτε πριν την επόμενη στάση; Τότε δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή iExit. Η iExit Interstate Exit Guide για Android και iOS σας βοηθά να σχεδιάσετε το επόμενο pitstop σας, εμφανίζοντας εύχρηστα εικονογράμματα των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην επόμενη έξοδο. Ταυτόχρονα μπορείτε να πραγματοποίησετε συγκεκριμένες αναζητήσεις για αυτό που ψάχνετε κοντά σε κάποια ορισμένη τοποθεσία ακόμα και να βρείτε WiFi ή πάρκινγκ φορτηγών και κάμπινγκ.

INRIX ParkMe (Android, iOS: Δωρεάν)

Κάτι που μπορεί να σας δυσκολέψει και δύσκολα λαμβάνετε υπόψη σε τέτοιου είδους ταξίδια είναι το parking. Αν έχετε συνηθίσει από την Ελλάδα όπου γενικά μπορείτε να παρκάρετε παντού, με σχετική ευκολία και δωρεάν μάθετε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για τις πόλεις του εξωτερικού. Στο Παρίσι και στη Μαδρίτη η σταύθμεση είναι σχεδόν παντού

Wiffinity (Android, iOs Δωρεάν)

Τέλος απαραίτητη για κάθε ταξίδι στο εξωτερικό όχι μόνο για τα roadtrips είναι και η εφαρμογή Wiffinity η οποία σας βρίσκει τους κωδικούς wifi μιας τοποθεσίας για να απολαμβάνετε δωρεάν σύνδεση όπου κι αν βρίσκεστε. Βέβαια μιας και η εφαρμογή λειτουργεί ως κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να τροφοδοτείται κι εσείς με κωδικούς από τα μέρη που επισκέπτεστε και δεν είναι καταχωρημένα ώστε να αναβαθμίζετε συνεχώς και να διευκολύνονται όσοι την χρησιμοποιούν μαζί με αυτούς κι εσείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider