Turkish Airlines: Αύξηση 0,5% στις πληρότητες του Δεκεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Turkish Airlines: Αύξηση 0,5% στις πληρότητες του Δεκεμβρίου
5,5 εκατ. επιβάτες μετέφερε η Turkish Airlines τον Δεκέμβριο

Βελτιωμένος κατά 0,5 μονάδες ήταν ο δείκτης πληρότητας της Turkish Airlines σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μεταφέροντας τον φετινό Δεκέμβριο 5,5 εκατ. επισκέπτες σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα η Turkish Airlines πέτυχε 80,2% Δείκτη Πληρότητας για τον Δεκέμβριο 2018, με τον εγχώριο δείκτη πληρότητας να φτάνει στο 84%. Ώθηση στην ανοδική πορεία έδωσαν η Αφρική, ο δείκτης πληρότητας της οποίας κατέγραψε αύξηση κατά 2,5 μονάδες και η Β. Αμερική, η Άπω Ανατολή και η Μέση Ανατολή που παρουσίασαν αύξηση του δείκτη πληρότητας κατά 1 μoνάδα αντίστοιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κίνησης του Δεκεμβρίου 2018, ο συνολικός αριθμός επιβατών που μεταφέρθηκαν αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας του 5,5 εκατ. επιβάτες. Ειδικότερα οι επιβάτες μεταξύ διεθνών προορισμών (transit passengers) αυξήθηκαν κατά περίπου 3%, ενώ ο αριθμός των διεθνών επιβατών- εξαιρουμένων των επιβατών διεθνών προορισμών (transit passengers)- αυξήθηκε κατά 8% εν συγκρίσει με τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ακόμα μεγαλύτερη, για την ακρίβεια διψήφια, ήταν η άνοδος για το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/mail) τον τελευταίο μήνα του έτους. Ειδικότερα αυξήθηκε κατά 20%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο είναι η Β. Αμερική με 33%, η Αφρική με 33%, η Άπω Ανατολή με 17% και η Ευρώπη με 17% αύξηση.

Ανοδική ήταν η πορεία της εταιρείας και στο σύνολο της χρονιάς με την ζήτηση και τον συνολικό αριθμό επιβατών -ο οποιος έφτασε τα 75,2 εκατ. - να αυξάνονται κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όσον αφορά τον δείκτη πληρότητας σε ετήσια βάση βελτιώθηκε κατά 3 μονάδες φτάνοντας το 81% - ο διεθνής δείκτης πληρότητας (LF) αυξήθηκε κατά 3 μονάδες ενώ ο εγχώριος κατά 1 μονάδα, ξεπερνώντας το 85%.

Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο(cargo/mail) το 2018 εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με την αύξηση να φτάνει το 25% - 1.4 εκατομμύριο τόνους.

Σύμφωνα με την εταιρεία η «ανάπτυξη του αριθμού των επιβατών των εσόδων ανά χιλιόμετρο και του δείκτη πληρότητας, αποτελεί μια σημαντική απόδειξη της διαρκούς αύξησης του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Τουρκία και την Turkish Airlines».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider