Νέο τουριστικό ρεκόρ για την Ισπανία το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο τουριστικό ρεκόρ για την Ισπανία το 2018
Πάνω από 82 εκατ. τουρίστες υποδέχτηκε το 2018 η Ισπανία.

Ρεκόρ στην άφιξη τουριστών κατέγραψε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ισπανία, μια χώρα που υποδέχεται το δεύτερο υψηλότερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο μετά τη Γαλλία.

Ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί εδώ και καιρό βασικό πυλώνα της εγχώριας οικονομίας, συνεισφέροντας σχεδόν το 12% του ΑΕΠ, συνέχισε και το 2018 την εξαιρετική του πορεία, με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών που υποδέχτηκε η χώρα να φτάνει τα 82,6 εκατ. τουρίστες.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Ρέγιες Μαρότο, ο αριθμός των επισκεπτών του 2018 αυξήθηκε κατά 0,9% το 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η Ισπανία παραμένει ανταγωνιστική και μάχεται εδώ και καιρό για να πάρει την πρώτη θέση από την Γαλλία, η οποία το 2017 είχε υποδεχτεί σχεδόν 87 εκατ. τουρίστες. Να σημειωθεί ότι η Γαλλία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα στοιχεία για το 2018.

Πέρα βέβαια από την αριθμητική άνοδο των τουριστών που βρέθηκαν στην Ισπανία την προηγούμενη χρονιά, ανοδικά κινήθηκαν και τα ετήσια έσοδα, αφού οι επισκέπτες της χώρας ξόδεψαν περί τα 90 δισ. ευρώ, 3,1% περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Reuters, η Ισπανία είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο μετά τη Γαλλία και ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της εγχώριας οικονομίας, συνεισφέροντας σχεδόν το 12% του ΑΕΠ.

Ωστόσο οι προβλέψεις για το 2019 δεν είναι τόσο αισιόδοξος αφού, τόσο το Brexit, οσο και οι Ευρωεκλογές αλλά και η πιθανότητα εκλογών στην Ισπανία, αναμένεται να επηρεάσουν την διάθεση των ευρωπαίων για ταξίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider