Ξεκινούν από σήμερα, σταδιακά, οι πτήσεις της easyJet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν από σήμερα, σταδιακά, οι πτήσεις της easyJet
Σε ποιους προορισμούς θα πετά αρχικά

Επανεκκινούν από σήμερα οι πτήσεις της easyJet, για πρώτη φορά από τις 30 Μαρτίου όπου και καθηλώθηκαν τα αεροσκάφη της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο η επανέναρξη των δρομολογίων γίνεται σταδιακά, με την βρετανική αεροπορική να πραγματοποιεί αρχικά έναν μικρό αριθμό πτήσεων, κυρίως εσωτερικών εντός της Βρετανίας. Παράλληλα ξεκινά και τα δρομολόγια σε λίγους διεθνείς προορισμούς, συγκεκριμένα στη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Αιτία για το περιορισμένο πτητικό πρόγραμμα είναι ο κανονισμός 14ήμερης καραντίνας στους αφιχθέντες από το εξωτερικό, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει την ζήτηση. Για το λόγο αυτό μάλιστα η easyJet μαζί με τις British Airways και Ryanair κινήθηκαν ήδη από την Παρασκευή νομικά κατά της πολιτικής για 14ήμερη καραντίνα με στόχο να την ανατρέψουν. «Δεν θεωρούμε ότι έχει κάποια λογική από την άποψη της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο Lundgren στο πρακτορείο Reuters δεδομένου ότι σε αντίθεση με την Βρετανία η υπόλοιπη Ευρώπη αίρει τους περιορισμούς. Η πρακτική αυτή επιδρά ανασταλτικά στις νέες κρατήσεις για την Βρετανία εξήγησε.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις υπηρεσίες της στην πορεία του καλοκαιριού και δήλωσε ότι τον Αύγουστο θα πετά περίπου στα τρία τέταρτα των διαδρομών αλλά με πολύ μικρότερη συχνότητα από πέρυσι και ότι η δυναμικότητά της θα ανέρχεται περίπου στο 30% της συνήθους στην περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

«Η εταιρεία είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένη με την επανέναρξη των πτήσεων» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλός της low cost αεροπορικής Johan Lundgren προσθέτοντας ότι τα μέτρα για την προστασία των επιβατών ακολουθούν τις οδηγίες των ρυθμιστικών Αρχών. «Είναι απόλυτα ασφαλές να πετάς», τόνισε.

«Υπάρχει περιθώριο για αύξηση τόσο του αριθμού των προορισμών όσο και της συχνότητας των πτήσεων καθώς προχωρά το καλοκαίρι, ωστόσο οι αποφάσεις θα κριθούν από το αν θα διατηρηθεί το μέτρο της καραντίνας. «Οι αερομεταφορές αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση τους», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εκτιμά πως τα επίπεδα του 2019 δεν θα επανέλθουν έως το 2023. Η easyJet ανακοίνωσε τον Μάιο ότι σχεδιάζει την περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας ήτοι του 30% του προσωπικού της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider