39 νέα αεροσκάφη αποκτά η Singapore Airlines

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
39 νέα αεροσκάφη αποκτά η Singapore Airlines

Με 39 νέα αεροσκάφη της Boeing θα εμπλουτίσει τον στόλο της η Singapore Airlines (SIA) μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών αυτή την εβδομάδα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του στόλου της εταιρείας η Singapore Airlines θα αποκτήσει 20 αεροσκάφη 777-9 και 19 αεροσκάφη 787-10 κατά την επόμενη δεκαετία.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια τελετής και παρουσία του Προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, και του Πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης, Lee Hsien Loong, οριστικοποιεί τη συμφωνία που είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο 2017 με τη μορφή επιστολής προθέσεων. Η συμφωνία αγοράς περιλαμβάνει 39 οριστικές παραγγελίες, καθώς και δικαίωμα έξι εναλλακτικών για κάθε τύπο αεροσκάφους, το οποίο αν εξασκηθεί, διευρύνει τη συμφωνία σε 51 αεροσκάφη. Οι οριστικές παραγγελίες αποτιμώνται σε 13,8 δισεκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια, βάσει των τιμών καταλόγου που έχει δημοσιεύσει η Boeing.


«Η SIA αποτελεί πελάτη της Boeing εδώ και πολλές δεκαετίες. Eίμαστε ευτυχείς που οριστικοποιούμε αυτή τη σημαντική παραγγελία για αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη λειτουργία ενός στόλου σύγχρονου και αποτελεσματικού στην εξοικονόμηση καυσίμων» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIA, Goh Choon Phong. «Αυτά τα νέα αεροσκάφη θα προσφέρουν επίσης στον Όμιλο SIA νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, επιτρέποντάς μας να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στους πελάτες μας»

Τα αεροσκάφη 777-9 προορίζονται κυρίως για διαδρομές μακρινών αποστάσεων και η παράδοση τους αναμένεται από το οικονομικό έτος 2021/22 ενώ τα αεροσκάφη 787-10 θα εξυπηρετούν διαδρομές μεσαίων αποστάσεων με αναμενόμενη παράδοση από το οικονομικό έτος 2020/21.

Η SIA πρόκειται να παραλάβει τα πρώτα παγκοσμίως αεροσκάφη 787-10 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, στο πλαίσιο συμφωνίας του 2013 με την Boeing για 30 αεροσκάφη.

«Η Boeing και η Singapore Airlines υπήρξαν στενοί συνεργάτες από τις πρώτες πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας πριν από 70 χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την οριστικοποίηση της αγοράς 20 αεροσκαφών 777X και 19 επιπλέον αεροσκαφών 787-10 Dreamliner», δήλωσε ο Kevin McAllister, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes»

«Η παραγγελία της Singapore Airlines καταδεικνύει τις κορυφαίες δυνατότητες των αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Boeing. Ανυπομονούμε να τους παραδώσουμε το πρώτο αεροσκάφος 787-10 το επόμενο έτος»

Η SIA λειτουργεί περισσότερα από 50 σύγχρονα αεροσκάφη Boeing 777. Οι θυγατρικές της SilkAir, Scoot και SIA Cargo επίσης διαθέτουν αεροσκάφη της Boeing, με τα μοντέλα 737 MAX 8 και 737-800, 787-8 / 9 και 747-400 Freighter να εξυπηρετούν αντίστοιχα τα δρομολόγια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Singapore Airlines, μέχρι πρότινος πελάτης της Airbus, είναι μια από τους πρώτους που παραγγέλνουν το μοντέλο 787 και θα δεχθεί το πρώτο αεροσκάφος τον επόμενο χρόνο, από μια προηγούμενη παραγγελία 40 αεροσκαφών.

Με κύριο hub τη Σιγκαπούρη, εκτελεί δρομολόγια προς 60 προορισμούς σε 33 χώρες, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη στο στόλο της. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει αίσθηση δοκιμάζοντας από τους πρώτους νέα μοντέλα αεροσκαφών. Τον Οκτώβριο του 2007 αποτέλεσε την πρώτη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως που πραγματοποίησε πτήσεις με το μεγαλύτερο εμπορικό αεροπλάνο στον κόσμο, το Airbus A380. Τον Ιούλιο του 2013,εισήγαγε την επόμενη γενιά προϊόντων καμπίνας και στις τρεις κατηγορίες θέσης, καθώς και το πιο προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει παγκοσμίως.

Τον Αύγουστο του 2015, η Singapore Airlines παρουσίασε τη νέα κατηγορία θέσης, την Premium Economy Class, ενώ πρόσφατα παρέλαβε το πρώτο της Airbus A350-900, σύμφωνα με τη δέσμευσή της για διαρκή εκσυγχρονισμό και επέκταση του στόλου της.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, η Singapore Airlines Ltd. κατάφερε να επιστρέψει σε κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο του έτους ωθούμενη από την αύξηση των επιβατών και την ανάκαμψη της αγοράς των αερομεταφορών. Το κύριο εμπορικό σήμα της Singapore και όλες οι θυγατρικές της, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας cargo του αερομεταφορέα σημείωσαν κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους που έληξε τον Ιούνιο και παρουσίασαν καθαρά κέρδη ύψους 173 εκατ. δολάρια σε αντίθεση με τις ζημιές που είχε παρουσιάσει το πρώτο τρίμηνο του έτους, για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider