Πέντε concept hotels που εντυπωσιάζουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε concept hotels που εντυπωσιάζουν

Τα concept ξενοδοχεία μπορεί είναι σε αρκετές των περιπτώσεων εντυπωσιακά, ωστόσο αν το concept είναι επιτυχημένο και υλοποιηθεί σωστό τότε μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές εμπειρίες ζωής. Η επιτυχία ενός ξενοδοχείου που ενσαρκώνει μια συγκεκριμένη αισθητική προερχομενη από μια ιδεολογία βρίσκεται τις περισσότερες φορές στον σχεδιασμό του. Τούτων λεχθέντων λοιπόν ας δούμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες concept hotels ανά τον κόσμο.

Shipwreck Lodge στη Ναμίμπια

Τοποθετημένο στην ακτή των Σκελετών» (Skeleton Coast) στην Ναμίμπια, το Shipwreck Lodge αντανακλά το πνεύμα της αφρικανικής ερήμου και την τραχιά φύση της ακτογραμμής στις καμπίνες του που μοιάζουν με ναυάγια πλοίων. Κάθε ένα από τα δέκα καταλύματα είναι ηλιακά αυτονομημένα και διαθέτουν και τζάκι για να παραμένουν ζεστά τις πρώτες πρωινές ώρες και τα βράδια. Όσο για τους επισκέπτες τους, μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη μοναδική τοποθεσία παίζοντας στους αμμόλοφους ή παρακολουθώντας την σπάνια άγρια φύση σε αυτές τις ερημικές συνθήκες.

Hotel Costa Verde στην Κόστα Ρίκα

Κι αν οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουν να πετούν στον επιθυμητό προορισμό διακοπών τους, υπάρχουν άλλοι που ονειρεύονται όχι απλά να κοιμηθούν εντός αεροσκάφους αλλά να μείνουν σε αυτό. Το Hotel Costa Verde προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη προσφέροντας στους επισκέπτες την δυνατότητα να κοιμηθούν στο εσωτερικό της ατράκτου ενός Boeing 747 το οποίο έχει αράξει στη ζούγκλα. Το εσωτερικό του αεροσκάφους είναι επενδεδυμένο σε ζεστά ξύλινα πατώματα και είναι διακοσμημένο με φυτά και λιτή επίπλωση. Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν απέραντη θέα στο δάσος μέσω των παραθύρων των επιβατών και φυσικά να ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο από την καμπίνα του πιλότου.

Seven Hotel, Παρίσι

«My name is Bond, James Bond. Όποιος έχει δει τις περιπέτειες του πράκτορα οο7 και θέλει να ζήσει λίγο σαν μυστικός πράκτορας τότε θα πρέπει να επισκεφτεί το Seven Hotel της γαλλικής πρωτεύουσας. Η σουίτα του James Bond στο ρομαντικό αυτό boutique ξενοδοχείο θα εξάψει την φαντασία σας. Η επίπλωση και το εσωτερικό design είναι σαν βγαλμένες από ταινία με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι παίζετε σε αυτή.

Το ξενοδοχείο Muraka στο Κόνραντ στις Μαλδίβες

Εάν πάντα θέλατε να περάσετε μια νύχτα κάτω από την θάλασσα τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας στο ξενοδοχείο The Muraka. Η υποθαλάσσια αυτή βίλα στις μαλδίβες είναι διόροφη, ένας όροφος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας κι ένας κάτω στον ωκεανό. Κάπως έτσι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, όταν κάνετε το ντους σας ή όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι να μπορείτε να θαυμάζετε τον βυθό και την πλούσια θαλάσσια ζωή που κινείται γύρω από σας έξω από τα γυάλινα τοιχώματα του υποβρύχιου αυτού καταφυγίου.

Keemala Πουκέτ

Αυτό το καταπληκτικό οικολογικό θέρετρο σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ταϊλάνδης αποτελεί τον ορισμό της εξωτικής απόδρασης. Σε αυτό το τροπικό τοπίο ιδιωτικές βίλες με πισίνα και βεράντες κρεμασμένες σε δέντρα και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Σχεδιασμένο για να βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το λοφώδες δασικό περιβάλλον, το Keemala είναι το ιδανικό μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση, δεδομένου ότι στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνει σπα ευεξίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider