Χρηματιστήριο Αθηνών: Έπιασε τις 880 μονάδες – Νέα υψηλά 17 μηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έπιασε τις 880 μονάδες – Νέα υψηλά 17 μηνών
Η προσοχή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο στρέφεται σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ θετικά στο κλίμα συμβάλλει και η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Έσπασε το φράγμα των 880 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, κινούμενο σε υψηλά 17 μηνών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 880,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,72%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 25 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ θετικά στο κλίμα συμβάλλει και η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Το spread πλέον βρίσκεται στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2010 και η απόδοση του δεκαετούς ομόλογο αναφοράς είναι σήμερα στο 2,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,01%), της Μυτιληναίος (+0,97%) και της Lamda Development (+0,85%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργεακή (-0,57%), της Εθνικής (-0,51%) και του ΟΠΑΠ (-0,51%).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που η αγορά επιβεβαιώσει σε δύο συνεδριάσεις τα επίπεδα των 880 μονάδων, τότε θα κινηθεί ψηλότερα προς τις 950 μονάδες, κάτι το οποίο θα μπορούσε ως διαδικασία να εκκινήσει με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος την επόμενη βδομάδα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,14%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +11,11% και της ΔΕΗ +6,01%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ -2,86% και Μουζάκης-2,41%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider