Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο ΧΑ με τα βλέμματα στο EWG

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο ΧΑ με τα βλέμματα στο EWG

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν μέσω αμφίσημων πληροφοριών για τις αποφάσεις της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος.

Το κλίμα επιφυλακτικότητας επιβεβαιώνεται και από τις κινήσεις των ελληνικών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων σημειώνουν ισχνή άνοδο με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 7,4%.

Η προσοχή εστιάζεται στο σημερινό EWG, όπου εκτιμάται πως θα ρυθμιστούν εκκρεμότητες που σχετίζονται με το χρέος, με τον λεγόμενο «κόφτη», αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια.

Επίσης η αγορά αναμένει την αναθεώρηση των δεικτών του MSCI. Στον δείκτη MSCI Standard Index για την Ελλάδα περιλαμβάνει τις μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Folli Follie, Jumbo, Τιτάν και ΔΕΗ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως καταλύτης για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑΑ θα είναι η πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου τους έτους που θα ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 618,20 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,14%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,67 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 15 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,38%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας +7,27%, Αλουμύλ +6,58%, Q&R +4,73% και ΕΛΤΟΝ +4,49%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -26,98%, Μουζάκης -3,33% και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider