Κέρδη στη Wall Street μετά το διάγγελμα Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street μετά το διάγγελμα Τραμπ
Σε υψηλότερα επίπεδα κυμάνθηκαν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη.

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να ξεπερνούν σε ένα βαθμό την κρίση στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα του Ιράν σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Οι επενδυτές ευελπιστούν πως μετά την επίθεση του Ιράν θα υπάρξει αποκλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή με τον Αμερικανό πρόεδρο να παραμένει ψύχραιμος μετά το χτύπημα.

Διάγγελμα Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε σαφές πως το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα όσο είναι εκείνος πρόεδρος, ενώ διεμήνυσε πως θα επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπήρξαν απώλειες από τους χθεσινές ιρανικές επιθέσεις παρά μόνο μικρές καταστροφές στις βάσεις που αποτέλεσαν στόχους.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι καλό για τον κόσμο, ενώ κάλεσε το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες.

Ψηφίζει η Βουλή την Πέμπτη

Λίγο πριν το κλείσιμο της Wall Street η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έκανε γνωστό πως την Πέμπτητο σώμα θα ψηφίσει ώστε να περιορίσει τις εξουσίες του προέδρου Τραμπ ώστε να αναλάβει μια στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% στις 28,745.50 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,67% στις 9.129,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 3.253 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider