Τριπλό ρεκόρ στη Wall με δυναμικό comeback των επενδυτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριπλό ρεκόρ στη Wall με δυναμικό comeback των επενδυτών
Με το πόδι στο γκάζι συνεχίζουν οι επενδυτές στη Wall Street την Τετάρτη.

Δυναμικό comeback επιχειρείται την Δευτέρα από τους επενδυτές στη Wall Street, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως ο νέος κοροναϊός ή αλλιώς COVID-19 ενδέχεται μπει σε φάση ύφεσης.

Παράλληλα στην πρώτη ημέρα της κατάθεσης του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο έγινε σαφές πως η Fed παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε την Τρίτη στην κατάθεση του στο Κογκρέσο πως η Fed εξετάζει τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια ανάπτυξη η εξάπλωση του κοροναϊού, με πολλές εταιρείες παγκοσμίως να αναβάλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα έως ότου υπάρξει κατευνασμός του ιού.

Ο Πάουελ υποστήριξε πως ο κοροναϊός εμφανίστηκε όταν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας είχαν υποχωρήσει, δημιουργώντας ένα νέο κίνδυνο γύρω από το παγκόσμιο οικονομικό outlook.

Οι δείκτες φτάνουν σε νέα ιστορικά υψηλά την Τετάρτη, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά 0,77%, στις 29.498 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 3.375 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,40% στις 9.678 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider