Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Με σταθεροποιητικές τάσεις άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή της αγοράς να είναι επικεντρωμένη στην κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές περιμένουν συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εν αναμονή της ψήφισης των νέων μέτρων αλλά και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η ψυχολογία των επενδυτών επηρεάζεται και την είδηση ότι στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα περιληφθεί διάταξη για τη φορολόγηση του ενεργητικού όλων των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ), κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά οι ΑΕΔΑΚ, οι ΑΕΕΑΠ και οι ΑΕΕΧ θα φορολογηθούν πάνω στο ενεργητικό τους.

Από τις τραπεζικές μετοχές απώλειες σημειώνουν οι Eurobank (0,94%) και Εθνική Τράπεζα (0,67%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 623,82 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 22 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο ποσοστό 0,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,53%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντρακάτ+10%, Q&R+9,62%, Τεχνική Ολυμπιακή +5,37% και Αλουμύλ +4,76%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ικτίνος -2,97%, Τέρνα Ενεργειακή -2,08%, MIG -1,91% και Eurobank -1,89%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider