Νευρικότητα στη Wall Street μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στη Wall Street μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed
Γύρισε το κλίμα στη Wall Street μετά τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από τη Fed την Τρίτη.

Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τις αγορές, η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος του 1% με 1,25%, ώστε να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Το βασικό επιτόκιο της Fed θα κινείται πλέον στο εύρος του 1% με 1,25% από 1,5% με 1,75%. Στο άκουσμα της είδησης η Wall Street αντιδρά θετικά με τους δείκτες να γυρνούν άμεσα σε θετικό έδαφος.

«Παρότι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά, η μείωση των επιτοκίων ήταν αναγκαία υπό το πρίσμα του κινδύνου στην οικονομία από τον κοροναϊό, αναφέρει η Fed στην ανακοίνωση της.

Η επιδημία του νέου ιού οδηγεί την παγκόσμια οικονομία στη χειρότερη της επιβράδυνση μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπως προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καλώντας τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να απαντήσουν για να αποφύγουν μια ακόμα μεγαλύτερη επιβράδυνση.

Δείκτες

Την Τρίτη λίγο μετά τις 17:30 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,03%, στις 26.730 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,27% στις 3.099 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,26% στις 8.976 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider