Ο ΟΠΕΚ αξιολογεί τα μέτρα που έλαβε για την αγορά πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΟΠΕΚ αξιολογεί τα μέτρα που έλαβε για την αγορά πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ + συνεδριάζει την Τετάρτη για την επίσημη αξιολόγηση της συμμόρφωσης στις περικοπές παραγωγής.

Ανοδικά κινείται το μπρεντ φθάνοντας τα 45 δολάρια ανά βαρέλι καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για τη συνάντηση του Οργανισμού Εξαγωγών Συμβούλων Πετρελαίου και των συμμάχων του, που είναι γνωστοί ως ΟΠΕΚ + την Τετάρτη.

Ο οργανισμός πραγματοποίησε σημαντικές περικοπές στην παραγωγή, μειώνοντας κατά 10% την παγκόσμια προσφορά λόγω της πτώσης της ζήτησης ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η απόδοση του ΟΠΕΚ ήταν επιτυχής επειδή η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε από 16 δολάρια το βαρέλι τον Μάιο σε περίπου 45 δολάρια και έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε ο Bijan Zanganeh, υπουργός πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου SHANA.

Σημειώνεται ότι στη μηνιαία του αναφορά, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ζήτησης αυτό το έτος, κάνοντας λόγο για πτώση κατά περίπου 9,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με το 2019. Αυτό αποτελεί πτώση άνω του 9% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Σε σχέση με την πρόβλεψη του Ιουλίου ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε ανοδικά την υποχώρηση της ζήτησης κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα. Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός δείχνει να περιμένει πλέον η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4% λόγω της πανδημίας, αντί για 3,7% που εκτιμούσε προηγουμένως

Όσον αφορά στις περικοπές της παραγωγής, Ο ΟΠΕΚ + βλέπει τη συνολική εφαρμογή των δεσμευμένων περικοπών παραγωγής στο 95%, ενώ η τεχνική επιτροπή του οργανισμού συνεδριάζει την Τετάρτη για την επίσημη αξιολόγηση της συμμόρφωσης, ανέφεραν οι εκπρόσωποι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider