Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο καθώς παγώνει ο διάλογος ΗΠΑ-Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο καθώς παγώνει ο διάλογος ΗΠΑ-Κίνας
Η πανδημία και η ύφεση εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών καθώς παγώνουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναβάλει τις εμπορικές συνομιλίες σημειώνοντας ότι «δεν θέλει να μιλήσει με την Κίνα «τώρα».

Οι προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων από τις ΗΠΑ και την Κίνα για να συζητηθεί η εφαρμογή του λεγόμενου εμπορικού συμφώνου Φάσης 1 το Σάββατο ακυρώθηκαν.

Η κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ-Κίνας εντείνει τον κίνδυνο πτώσης της ζήτησης πετρελαίου από τους δύο μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου και ασκεί αρνητική πίεση στις τιμές του πετρελαίου.

Η αυξανόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με το αδιέξοδο της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες σχετικά με ένα πακέτο ανάκαμψης για την επιπτώσεις της πανδημίας διατηρεί επίσης την πτωτική πίεση στις τιμές.

Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανακοίνωσε την εκτίμησή του για μείωση 4,3 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα, ποσότητα μεγαλύτερη από την αναμενόμενη των 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών.

Από την πλευρά της ζήτησης, καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και η συνολική ζήτηση πετρελαίου εξακολουθούν να παραμένουν αδύναμες.

Ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 παγκοσμίως ξεπερνά τα 22 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Την Τετάρτη το βράδυ (21.00 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 42,79 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,23% και το μπρεντ στα 45,33 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider