Μετριοπαθής άνοδος για το πετρέλαιο - Η πανδημία εξακολουθεί να βαραίνει τις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετριοπαθής άνοδος για το πετρέλαιο - Η πανδημία εξακολουθεί να βαραίνει τις αγορές
Το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,50% στα 43,21 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,90% στα 46,22 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα καθώς τα παγκόσμια μέτρα τόνωσης της παγκόσμιας οικονομίας υποστηρίζουν τις τιμές ακόμη και όταν η ζήτηση αγωνίζεται να επιστρέψει στα επίπεδα της προ COVID-19 εποχής.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό από τον αντίκτυπο του τυφώνα Laura την Παρασκευή, καθώς οι εταιρείες ενέργειας συνέχισαν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση των δραστηριοτήτων στις υπεράκτιες πλατφόρμες των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ ενώ όπως είναι γνωστό τα διυλιστήρια έκλεισαν.

Πιο συγκεκριμένα, ένα αδύναμο δολάριο ΗΠΑ και μια ισχυρή απόδοση στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας έχουν υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου, παρόλο που η ζήτηση καυσίμων πασχίζει να ανακάμψει εν μέσω πανδημίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι προμήθειες παραμένουν άφθονες, το αργό μπορεί να αντιμετωπίσει εμπόδια στο μέλλον, ανέφεραν οι αναλυτές.

«Το πετρέλαιο είναι πιθανό να καθυστερήσει να καταγράψει ισχυρότερη άνοδο και θα κινηθεί μετριοπαθή βήματα», δήλωσε ο αναλυτής της ΟΑΝDΑ, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι οι άφθονες βραχυπρόθεσμες προμήθειες και η ευθραυστότητα της παγκόσμιας ανάκαμψης μετριάζουν τα κέρδη των τιμών.

Ο αναλυτής της RBC Capital, Mike Tran, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος ενός φθηνότερου δολαρίου από τα τρέχοντα επίπεδα θα έχει ελάχιστη επίδραση στις αγορές αργού, ανεξάρτητα από την ελαφρώς πιο ευνοϊκή τιμολόγηση του αργού.

«Η σχέση μεταξύ ζήτησης και ελαστικότητας τιμών είναι αμβλυμένη στο σημερινό περιβάλλον, επειδή το πετρέλαιο είναι ήδη φθηνό και άμεσα διαθέσιμο και επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη αγοραστών», δήλωσε ο Tran.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα τον Σεπτέμβριο αναμένεται να μειωθούν για πρώτη φορά σε πέντε μήνες καθώς ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο έχει γεμίσει τους αποθηκευτικούς του χώρους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv και της Vortexa.

Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου ενθαρρύνουν επίσης τους Αμερικανούς παραγωγούς να ξαναρχίσουν τις γεωτρήσεις καθώς ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Παράλληλα, η Saudi Aramco ανακάλυψε δύο νέα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις βόρειες περιοχές, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Την Δευτέρα το πρωί (09.35 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,50% στα 43,21 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,90% στα 46,22 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider