Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq
Τις 11.900 μονάδες διεκδικεί ο τεχνολογικός δείκτης την Τρίτη.

Με οριακές μεταβολές κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τον δείκτη Nasdaq να συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall, ο S&P 500, μέτρησε κέρδη 7,2% για τον Αύγουστο, ήτοι η καλύτερη επίδοση από τον Αύγουστο του 1984. Ομοίως, άλμα 7,6% κατέγραψε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones για τον Αύγουστο. Αυτός ήταν ο καλύτερος Αύγουστος εδώ και 36 χρόνια.

«Άλμα» για την Zoom

Άνοδο 23% κατέγραψε η μετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom, την Δευτέρα, μετά και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του β΄τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ειδικότερα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έστρεψε χιλιάδες επιχειρήσεις παγκοσμίως στην τηλεργασία, τα έσοδά της Zoom στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 355% εν συγκρίσει με ένα χρόνο πριν. Ο ρυθμός ανάπτυξης των ετήσιων εσόδων στο δεύτερο τρίμηνο μάλιστα ήταν αισθητά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του πρώτου τριμήνου (169%).

Τα έσοδα της δημοφιλούς πλατφόρμας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ανήλθαν σε 663,5 εκατ. δολάρια, πολύ υψηλότερα από τα 500,2 εκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν και τα κέρδη ανά μετοχή, τα οποία κινήθηκαν στα 0,92 δολάρια από τα 0,45 δολάρια που υπολόγιζαν οι αναλυτές.

Δείκτες

Την Τρίτη, λίγα λεπτά πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδας), ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,09% στις 28.455 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,30% στις 3.510 μονάδες, ενώ, στον αντίποδα, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,90% στις 11.882 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider