Σε υψηλά διετίας το Bitcoin, «καλπάζει» πάνω από τα 15.550 δολάρια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά διετίας το Bitcoin, «καλπάζει» πάνω από τα 15.550 δολάρια
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin ενισχύθηκε κατά 17%, ενώ μετρά κέρδη 60% από τα τέλη Αυγούστου και… άλμα σχεδόν 300% (!) από τις αρχές του 2020.

Σε ισχυρό ράλι έχει επιδοθεί το Bitcoin το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ένα γενικευμένο κλίμα ευφορίας στους κόλπους της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Το ψηφιακό νόμισμα καλπάζει, μάλιστα, πάνω από τα 15.550 δολάρια, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν δύο ετών (από τον Ιανουάριο του 2018).

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 15.505 δολάρια, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο 1%, λαμβάνοντας ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου και την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, η οποία θα αλλάξει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό στην Αμερική.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin ενισχύθηκε κατά 17%, ενώ μετρά κέρδη 60% από τα τέλη Αυγούστου και… άλμα σχεδόν 300% (!) από τις αρχές του 2020.

Γιατί καλπάζει το Bitcoin;

Η έλευση του Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο αποτελεί «εξαιρετικό νέο» για τα κρυπτονομίσματα, καθώς η προεδρία του θα οδηγήσει πιθανότατα χαμηλότερα το δολάριο, όπως εξηγεί ο Bill Noble, αναλυτής της Token Metrics.

Παραδοσιακά οι προβλέψεις για αποδυνάμωση του δολαρίου ωθούν τους επενδυτές σε εναλλακτικές επενδύσεις, γεγονός που αυξάνει, αυτόματα, τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα, σημειώνει ο ίδιος.

Γιατί το Bitcoin λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο;

Ένας ακόμη λόγος που το Bitcoin έχει επιδοθεί σε ράλι είναι γιατί, μεγάλοι κολοσσοί, όπως η PayPal, έχουν δώσει το «πράσινο φως» για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο asset αυτή τη στιγμή που να λειτουργεί ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κρυπτονομίσματα έχουν επιδοθεί σε ράλι. Μπορεί το ευρώ ή η στερλίνα να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον κρίσης, όπως αυτό που βιώνουμε; Όχι και πάλι όχι», τονίζει ο Noble.

«Το τέλος του χάους που έφερε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ θα ωφελήσει το Bitcoin», εκτιμά, από την πλευρά του, ο διάσημος επενδυτής Mike Novogratz. «Κάθε κεντρική τράπεζα θα εκδίδει ψηφιακό νόμισμα σε πέντε χρόνια από τώρα», προβλέπει, μάλιστα.

«Αγοράστε Bitcoin»

Παράλληλα, καθώς η αμερικανική Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου σε μηδενικά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, ολοένα και περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν να στραφούν στην ασφάλεια που προσφέρει η αγορά των κρυπτονομισμάτων.

«Το Bitcoin θα υπεραποδώσει μέσα στο τρέχον περιβάλλον» σχολιάζει ο JC O’Hara, αναλυτής της MKM Partners. «Αυτή τη στιγμή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κρυπτονομίσματος είναι εξαιρετικά ισχυρά», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Bitcoin κινείται ήδη υψηλότερα από τα υψηλά του 2019. «Έρχεται περαιτέρω άνοδος 20% για το κρυπτονόμισμα. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα είναι το βασικό bet για τις επόμενες εβδομάδες», τονίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider