Στο «πράσινο» η Wall Street με φόντο αποδόσεις και κορονοϊό - Ράλι περί το 1,5% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «πράσινο» η Wall Street με φόντο αποδόσεις και κορονοϊό - Ράλι περί το 1,5% ο Nasdaq
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και ο κορονοϊός, είναι οι κινητήριες δυνάμεις των δεικτών της Wall Street την Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές του Nasdaq να επωφελούνται από την πτώση της απόδοσης του 10-ετούς.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και ο κορονοϊός, είναι οι κινητήριες δυνάμεις των δεικτών της Wall Street την Δευτέρα, που κινούνται ανοδικά, με τις τεχνολογικές μετοχές του Nasdaq να επωφελούνται από την πτώση της απόδοσης του 10-ετούς.

Έτσι, ο Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 32.678 μονάδες.
O S&P 500 κερδίζει 0,74% στις 3.941 μονάδες.
O Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,47% στις 13.409 μονάδες.

Την Δευτέρα, η απόδοση του 10-ετούς ανέκοψε το ράλι ανόδου της και βρέθηκε να διαπραγματεύεται κάτω του 1,7%, στα 1,68%, φέρνοντας αέρα καθησυχασμού στους επενδυτές, μετά το ρεκόρ 14μηνου που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, θετική ήταν η υποδοχή των στοιχείων για αποτελεσματικότητα 79% του εμβολίου AstraZeneca, σε έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 32.000 άτομα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, με την μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας να κερδίζει 3,13%.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα από την απόφαση 21 αμερικάνικων πολιτειών να «χαλαρώσουν» τα περιοριστικά μέτρα, φάνηκαν άμεσα με την ραγδαία άνοδο των ημερήσιων κρουσμάτων και ιδιαίτερα των νέων επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ενάντια σε ένα τόσο βιαστικό «άνοιγμα» της αγοράς.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, μηνιαία μείωση 6,6% κατέγραψαν για τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εθνική ένωση κτηματομεσιτών της χώρας.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, συμφωνία μαμούθ ύψους 25 δισ. δολαρίων πραγματοποιήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο, με την Canadian Pacific Railway να ανακοινώνει πως εξαγοράζει την Kansas City Southern, δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο Καναδά, ΗΠΑ, και Μεξικό. Η μετοχή της τελευταίας κερδίζει 12,08%.

Η μετοχή της Tesla κερδίζει 6,31% την Δευτέρα αφού η Cathie Wood της Ark Invest δήλωσε πως η αξία της θα τετραπλασιαστεί μέχρι το 2025.

Στα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί και στις 300.000 δολάρια με το bull επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά, με βάση και τα μοτίβο κίνησης που έχει ακολουθήσει ιστορικά, σύμφωνα με τον Bobby Lee, συνιδρυτή και πρώην CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων του BTCC. Ωστόσο, προειδοποίησε πως η φούσκα θα σκάσει αφού «πιάσει» ταβάνι, και πως το Bitcoin θα μπορούσε να γνωρίσει πτώση επί σειρά ετών. Tην Δευτέρα το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται περί τα 57.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider