Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω της Martin Luther King Jr. Day

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω της Martin Luther King Jr. Day
Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η Wall Street εξαιτίας της «Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», η οποία αποτελεί επίσημη χρηματιστηριακή αργία για την αμερικανική αγορά.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου η Wall Street εξαιτίας της «Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ.», η οποία αποτελεί επίσημη χρηματιστηριακή αργία για την αμερικανική αγορά.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι δείκτες της Wall Street παρουσίασαν ήπιες διακυμάνσεις και έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται ενδοσυνεδριακά ισχυρές πιέσεις, πριν περιορίσει τις απώλειες προς την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

O βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,56% στις 35.911 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.662 μονάδες με κέρδη 0,08%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε την εβδομάδα με άνοδο 0,59% στις 14.893 μονάδες.

Σημειώνεται πως η Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. θεσπίστηκε προς τιμήν του Αφροαμερικανού πάστορα και αγωνιστή για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 σε ηλικία μόλις 38 ετών στο Μέμφις του Τενεσί από τον James Earl Ray ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Η επίσημη θέσπιση της αργίας πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1983 επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν, ενώ χρονικά τοποθετείται κάθε τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και πάντοτε μεταξύ της 15ης και της 21ης Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider