Ισχυρή πτώση στη Wall Street, «βουτιά» 500 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση στη Wall Street, «βουτιά» 500 μονάδων για τον Dow
Ο Nasdaq χάνει πάνω από 2%. Μεγάλες απώλειες και για τη μετοχή της Goldman Sachs.

Τελευταία Ενημέρωση 20:40

Με ισχυρές απώλειες, άνω του 1%, κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με τις αποδόσεις των ομολόγων να καταγράφουν υψηλά πανδημίας, έπειτα από τη χθεσινή ανάπαυλα λόγω της αργίας της «Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ».

Ο Dow Jones υποχωρεί 540 μονάδες, ή 1,5%, ενώ ο S&P 500 χάνει 1,82% και ο Nasdaq 2,3%.

Στο μέτωπο των ομολόγων, η απόδοση του διετούς ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2020, πριν ξεκινήσει η πανδημία. Παράλληλα, το 10ετές έφτασε στο 1,86%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Η μετοχή της Goldman Sachs υποχωρεί 7,5%, καθώς η τράπεζα εμφάνισε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών το τέταρτο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα στο δ' τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα 12,64 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας κατά μισό δισ. ευρώ τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που ανέμεναν έσοδα 12,08 δισ. δολάρια.

Επίσης, η Microsoft υποχωρεί 1,9%, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Activision Blizzard, σε ένα deal αξίας 68,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η μετοχή της Activision Blizzard ενισχύεται 25%.

Στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, η Tesla βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα 2,5% αλλά πλέον έχει συρρικνώσει την πτώση, η Meta Platforms 3,5% και η Amazon 2,5%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών στις ΗΠΑ υποχώρησε 1 μονάδα στις 83, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Home Builders.

Αυτή την εβδομάδα, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα περίπου 35 εταιρείες του S&P 500, όπως η Bank of America, η UnitedHealth και η Netflix. Οι Wells Fargo, JPMorgan Chase και Citigroup χτύπησαν το καμπανάκι της έναρξης την Παρασκευή και με τις τρεις να καταγράφουν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider