Σπάει εμφατικά το αρνητικό σερί στην Wall Street - Ράλι 700 μονάδων ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει εμφατικά το αρνητικό σερί στην Wall Street - Ράλι 700 μονάδων ο Dow Jones
Άλμα 3,8% για τον Nasdaq, στο +2,9% ο S&P 500, καθώς η αποκλιμάκωση των τιμών των εμπορευμάτων δίνει ανάσα στην αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 22.26

Ισχυρά κέρδη καταγράφονται την Τετάρτη στη συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, με τους κυριότερους δείκτες της Wall Street να αφήνουν πίσω τους με εμφατικό τρόπο το τετραήμερο πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών, καθώς η αποκλιμάκωση των τιμών των εμπορευμάτων -και ιδιαίτερα του πετρελαίου- δίνει μία μικρή ανάσα αισιοδοξίας στους επενδυτικούς κύκλους.

Ωστόσο, η συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις εκατέρωθεν κυρώσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης παραμένουν στο προσκήνιο, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει σημαντικά κέρδη 775 μονάδων ή 2,38% και βρίσκεται στα επίπεδα των 33.408 μονάδων, διαγράφοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικό ποσοστό από το πτωτικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 2,92% στις 4.292 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 3,8% και διαμορφώνεται στις 13.281 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφεται και για τον δείκτη VIX -ο οποίος αποτυπώνει την μεταβλητότητα της αγοράς- ο οποίος σήμερα υποχωρεί κατά 7,57% στις 32,47 μονάδες, απέχοντας ωστόσο αρκετά ακόμα από τις 20 μονάδες, που θεωρούνται ως επίπεδο ασφάλειας.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των τραπεζικών κολοσσών, με τις Goldman Sachs και JPMorgan να ενισχύονται κατά 3% η καθεμία, ενώ η Wells Fargo καταγράφει κέρδη άνω του 5%, όπως και η PNC Financial που κερδίζει 4%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των αεροπορικών και ταξιδιωτικών εταιρειών, με την United AirLines να προσθέτει 7,2% και την Carnival Corp. 7%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Nike που κερδίζει 6%.

Από την πλευρά της η Starbucks προσθέτει 3,8%, ενώ κέρδη της τάξης του 1% σημειώνει και η μετοχή της Pepsico, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας ποτών για μερική αποχώρησή της από την ρωσική αγορά εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Τέλος, «άλμα» 37% καταγράφει και η μετοχή της Bumble, καθώς η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαδικτυακό app γνωριμιών ανέφερε πως οι επιδόσεις της κατά το προηγούμενο έτος ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Εμπορεύματα

Πτώση άνω του 12% κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο των ανακοινώσεων ΗΠΑ-Βρετανίας σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό WTI έχασε 12,3% και βρέθηκε στα 108,7 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Μαΐου του ευρωπαϊκού brent υποχώρησε κατά 12,3% στα 112,17 δολάρια/βαρέλι., παρά το γεγονός πως την Τρίτη είχαν ξεπεράσει προσωρινά το φράγμα των 130 δολαρίων/βαρέλι.

Ισχυρές απώλειες και για τον χρυσό, με τα συμβόλαια Απριλίου να διαμορφώνονται εκ νέου κάτω από τα 2.000 δολάρια, υποχωρώντας 55,10 δολάρια ή 2,7%, στα 1.988,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα μόνο το παλλάδιο βγάζει άμυνες στην πτωτική τάση.

Αντίστοιχη εικόνα, τέλος, και για τα μελλοντικά συμβόλαια του σιταριού, τα οποία σήμερα υποχωρούν σε επίπεδα άνω του 6%.

Μάκρο

Μικρή μείωση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αποχωρούν από την εργασία τους, κάτι που από πολλούς αναλυτές έχει βαφτιστεί ως «Μεγάλη Παραίτηση».

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας υποχώρησε τον Ιανουάριο στα 11,3 εκατ. από τα 11,5 εκατ. του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS, Morgan Stanley: «Όχι» στο buy the dip - Πουλήστε στο ράλι

Ευρωπαϊκές αγορές: Αγοράζουν στη βουτιά οι επενδυτές - Άλμα 7% για τον DAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider