Ευρωπαϊκές αγορές: Αγοράζουν στη βουτιά οι επενδυτές - Άλμα 7% για τον DAX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Αγοράζουν στη βουτιά οι επενδυτές - Άλμα 7% για τον DAX
Κέρδη άνω του 4% για τον πανευρωπαϊκό STOXX 600, άλμα 6% σε Παρίσι, Μιλάνο.

Τελευταία ενημέρωση 18.04

Έχοντας υποστεί ισχυρές απώλειες από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και μπαίνοντας σε υπερπουλημένες ζώνες, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν την Τετάρτη.

Οι επενδυτές έχοντας τραβήξει μεγάλο μέρος της ρευστότητας εκτός μετοχών έδειξαν να ενεργοποιούνται μέσω του buy the dip, αγοράζοντας στη βουτιά αλλά πουλώντας εύκολα ακόμη και στο ράλι. Κάτι τέτοιο είχε επισημάνει και ο Richard Privorotsky, επικεφαλής στο cash equity trading στην Ευρώπη, τονίζοντας προ ημερών πως ο κίνδυνος για τις μετοχές κινείται μεταξύ ακραίων short squeezes και sellable rallies.

Παράλληλα, η έντονη μεταβλητότητα παραμένει και η ορατότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή με ότι κινήσεις γίνονται στις αγορές να ελλοχεύουν ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο, καθώς το οικονομικό περιβάλλον πιέζεται από παντού.

Ώθηση στις αγορές δίνουν και οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν. Όπως δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ έχει αγοράσει αρκετό υγροποιημένο φυσικό αέριο ώστε να μην εξαρτάται από τις ρωσικές εισαγωγές ως το τέλος του χειμώνα.

Η φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προκαλέσουν τον μέγιστο αντίκτυπο στη Μόσχα, ενώ προκαλούν την ελάχιστη δυνατή ζημία στις δυτικές οικονομίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 4,08% στις 432,01 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 7,05% στις 13.736 μονάδες κατευθυνόμενος προς το ρεκόρ ημερήσιων κερδών από τις 18 Μαΐου 2020, στο Λονδίνο o FTSE 100 ενισχύεται 2,61% στις 7.145 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 6,51% στις 6.351 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κάνει άλμα 6,05% στις 23.687 μονάδες, και ο IBEX 35 κερδίζει 4,59% στις 8.140 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider