Και στο ΝΙΜΤΣ το νέο σύστημα κοστολόγησης DRG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Και στο ΝΙΜΤΣ το νέο σύστημα κοστολόγησης DRG
Μνημόνιο συνεργασίας με το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού υπέγραψε το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), υπέγραψε το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ), την Πέμπτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία για την ένταξή του στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ).

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υποστράτηγος και Γενικός Διευθυντής Ν.Ι.Μ.Τ.Σ κ. Παναγιώτης Νούλης, ο Οικονομικός Διευθυντής Ν.Ι.Μ.Τ.Σ Αντισυνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Τζακώστας. ο Πρόεδρος ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ κ. Παντελής Μεσσαρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ κ. Χαράλαμπος Πλατής.

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από το Ν.I.Μ.Τ.Σ και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού του Νοσοκομείου στην κωδικοποίηση κατά DRG. Τέλος, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα μελετήσει της μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

«Το ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ – ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DRG χαιρετίζει και υποδέχεται με χαρά την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ, που μετά την ΚΥΑ για την καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διέγνωσε, την ηθική και πρακτική ανάγκη της ένταξης στο πιο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του κόστους των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασθενείς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα DRGs (Diagnosis Related Groups - Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδω) είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider