Ισχυρές απώλειες στην Wall Street, αναμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στην Wall Street, αναμένοντας τις ανακοινώσεις της Fed
Οι τεχνολογικές μετοχές επηρέασαν αρνητικά το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Nasdaq να υποχωρεί άνω του 2%.

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει να αποτιμά τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones παρέμεινε στάσιμος, κερδίζοντας 1,05 μονάδες και κλείνοντας στις 32.945 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε 0,79% ή 33,11 μονάδες στις 4.171 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 2,04% ή 262,59 μονάδες στις 12.581 μονάδες.

Η μετοχή της Apple σημείωσε πτώση 2,7% μετά από την ανακοίνωση πως η κινεζική Foxconn, προμηθεύτρια ηλεκτρονικού υλικού για τον τεχνολογικό κολοσσό, ανέστειλε τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Σενζέν λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στα του πολέμου, διαρκώς ανακοινώνονται νέα μέτρα από τις χώρες της Δύσης κατά της Ρωσίας και καθώς αύριο αναμένεται νέος γύρος επαφών μεταξύ Ουκρανίας και Μόσχας προκειμένου να φανεί το εάν μπορεί να υπάρξει μια αποκλιμάκωση της κρίσης.

Εξάλλου, την Τετάρτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση της Fed στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας, με την Fed να θεωρείται δεδομένο πως θα ανακοινώσει την πρώτη αύξηση των βασικών επιτοκίων της από το 2018. Ακόμα, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους για το κατά πόσο η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία, ειδικότερα στην ενέργεια και στο κατά πόσο οι εξελίξεις στην Ουκρανία μπορούν να αυξήσουν παραπάνω τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Εμπορεύματα

Έντονες απώλειες σημείωσαν για τη Δευτέρα τα συμβόλαια του πετρελαίου, υπό τον πρίσμα των εξελίξεων γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο φόντο των οικονομικών κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το σενάριο για άρση των ενεργειακών κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, καθώς αναζητούνται τρόποι για εξασθένιση της θέσης που έχει η Ρωσία στην παγκόσμια αγορά του «μαύρου χρυσού».

Με απώλειες κινήθηκαν για τη Δευτέρα τα συμβόλαια του χρυσού, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα πτώσης και φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider