JP Morgan: «Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε ύφεση ή ότι έχουμε εισέλθει σε μια σταθερή bear market»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: «Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε ύφεση ή ότι έχουμε εισέλθει σε μια σταθερή bear market»
«Πιστεύουμε ότι η διόρθωση των τελευταίων μηνών προκάλεσε μια υπερβολική αρνητικότητα στις αγορές,», όπως ανέφερε η JP Morgan

«Οι αγορές φαίνεται να ακροβατούν μεταξύ ελπίδας, φόβου και αβεβαιότητας», όπως αναφέρουν συνοπτικά οι αναλυτές της Mizuho Bank μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Επιπλέον, οι ανησυχίες και η ένταση της Κίνας με τον κορονοϊό και τη σχέση με τις ΗΠΑ προστίθενται στο εκρηκτικό «μείγμα», με τις μετοχές να κλονίζονται και το πετρέλαιο να υποχωρεί.

Από την άλλη η στάση της JP Morgan παραμένει σταθερή και «bullish».

«Πιστεύουμε ότι η διόρθωση των τελευταίων μηνών προκάλεσε μια υπερβολική αρνητικότητα στις αγορές,», όπως ανέφερε η JP Morgan με επικεφαλής στρατηγικής τον Marko Kolanovic, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

«Είμαστε σε μια στάση υπέρ της ανάληψης πρόσθετου ρίσκου, καθώς δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε ύφεση ή ότι έχουμε εισέλθει σε μια σταθερή bear market», ανέφεραν.

«Παρά τις τρέχουσες ταραχώδεις συνθήκες, πιστεύουμε ότι έχει ήδη αποτιμηθεί ένας μεγάλος κίνδυνος στις μετοχές, το κλίμα είναι αδύναμο και η θέση των επενδυτών είναι χαμηλή, επομένως θα αυξήσουμε τον κίνδυνο με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», δήλωσε ο Kolanovic.

Και αντί για ένα ευρείας έντασης ξεπούλημα και κλείσιμο θέσεων, πρότεινε να βρεθούν «τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντιστάθμιση για την τρέχουσα κατάσταση». Έτσι, εκτός από τις overweight θέσεις στα εμπορεύματα και τις μετοχές ενέργειας, η JP Morgan είναι bullish για τις αναδυόμενες αγορές γενικά και στις κινεζικές μετοχές ειδικότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider