Άνω των 100 δολαρίων έκλεισε την Δευτέρα το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνω των 100 δολαρίων έκλεισε την Δευτέρα το πετρέλαιο
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, «μετά τις νέες εκκλήσεις για περαιτέρω κυρώσεις κατά των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του πετρελαίου τη Δευτέρα, αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού οι ΗΠΑ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανακοίνωσαν σχέδια για απελευθέρωση πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, «μετά τις νέες εκκλήσεις για περαιτέρω κυρώσεις κατά των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία», δήλωσε στο Marketwatch ο Μάικλ Χιούσον, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη Ρωσία τη Δευτέρα για φερόμενες θηριωδίες από τον στρατό της σε πόλεις της Ουκρανίας, λέγοντας ότι θα εργαστεί επειγόντως για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η Ένωση θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις σε πετρέλαιο και άνθρακα, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε ότι όλοι οι οικονομικοί δεσμοί με τη Ρωσία πρέπει να διακοπούν το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, η κρατική εταιρεία παραγωγής Saudi Aramco αύξησε την τιμή του αργού Arab Light στην Ασία κατά 4,40 δολάρια σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, μια μεγάλη αύξηση που ώθησε τις τιμές περαιτέρω σε επίπεδα ρεκόρ.

«Αυτό φαίνεται να υπερτερεί των ανησυχιών για την ζήτηση από την Κίνα αφού ολόκληρη η Σαγκάη, μια πόλη 25 εκατομμυρίων κατοίκων, τέθηκε σε lockdown». Το αμερικανικό αργό παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 4,01 δολάρια ή 4%, για να διαμορφωθεί στα 103,28 δολάρια το βαρέλι.

To brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 3,14 δολάρια ή 3%, στα 107,53 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια με ώθηση από κυρώσεις και Saudi Aramco

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό

Πετρέλαιο: Η μαζική απελευθέρωση αποθεμάτων «έριξε» το WTI κάτω από τα 100 δολάρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider