ΗΠΑ: Μικρή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής ελέω κλάδου αυτοκινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μικρή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής ελέω κλάδου αυτοκινήτων
Μεγαλύτερη άνοδο από το αναμενόμενο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή οφείλεται κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου, με τον μεταποιητικό τομέα να μην δείχνει σθεναρά σημάδια ανάκαμψης. 

Μεγαλύτερη άνοδο από το αναμενόμενο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτή οφείλεται κυρίως στον κλάδο του αυτοκινήτου, με τον μεταποιητικό τομέα να μην δείχνει σθεναρά σημάδια ανάκαμψης.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 0,2%, όπως αναφέρει το MarketWatch.

Εάν εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με την Federal Reserve. Ωστόσο, η παραγωγή είναι σταθερή σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη αδυναμία στη βιομηχανική πλευρά της οικονομίας.

Οι κατασκευαστές αναμένουν να λάβουν ώθηση από τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αφού υπάρχει η πεποίθηση ότι αύριο η Federal Reserve θα προχωρήσει στη μείωση του κόστους δανεισμού το επόμενο έτος.

Ωστόσο, τα στελέχη περιμένουν επίσης να δουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο για να κατανοήσουν καλύτερα τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν ο επόμενος πρόεδρος και το Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Οριακή άνοδος στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Deutsche Bank: Οι 5 λόγοι για να είναι αισιόδοξες οι αγορές παρά την πρόσφατη αστάθεια

Ντράγκι: Κάλεσμα για κοινές επενδύσεις σε καινοτομία, άμυνα, δίκτυα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider