Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο - Σε υψηλά 14 ετών το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο - Σε υψηλά 14 ετών το φυσικό αέριο
Στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008 έκλεισε την Πέμπτη το αμερικανικό φυσικό αέριο. Μικρή πτώση για το αργό.

Στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008 έκλεισε την Πέμπτη το αμερικανικό φυσικό αέριο, καθώς οι περιορισμένες προμήθειες εκτόξευσαν τις τιμές του εμπορεύματος σε υψηλά σχεδόν 14 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η FactSet

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαΐου για το φυσικό αέριο των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,33 δολάρια ή 5,5% και διαμορφώθηκαν στα 6,359 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 96,03 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας ήπια πτώση 0,2% ή 0,2 δολαρίων/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη διαδοχική ημέρα, μετά την πτώση κατά 5,6% την Τετάρτη.

Το αργό Brent παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά 49 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 100,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το συμβόλαιο του μάλιστα άγγιξε και το χαμηλό των 98,41 δολάρια, το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως η Goldman Sachs ανέφερε πως θα χρειαζόταν μια διαρκής αύξηση της τιμής του πετρελαίου προς τα 200 δολάρια το βαρέλι για να προκληθεί ένα «σοκ» στα εισοδήματα, παρόμοιο σε μέγεθος, με εκείνο που προκάλεσε τις υφέσεις του 1974 και του 1979, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες ύφεσης για φέτος. «Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια τέτοια έκβαση, τα 200 δολάρια αποτελούν ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο από το άνω άκρο, των 165 δολαρίων το βαρέλι, του τμήματος ανάλυσής μας στα εμπορεύματα», επισημαίνει ο Hatzius.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: «Έσπασε» το διήμερο πτωτικό σερί - Κέρδη 0,8%

Wall Street: Νέος γύρος απωλειών μετά το «σήμα» της Fed για τα επιτόκια

Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider