Πτώση άνω του 5% στις τιμές WTI και Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση άνω του 5% στις τιμές WTI και Brent
Οι τιμές δέχονται πίεση με το δολάριο να διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό δύο ετών.

Τελευταία Ενημέρωση 19:15

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση έναντι του περιορισμού των παγκόσμιων προμηθειών μετά την αναστολή ορισμένων εξαγωγών από τη Λιβύη και καθώς τα εργοστάσια στη Σαγκάη ετοιμάζονταν να ανοίξουν ξανά μετά το lockdown.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά την έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη και προειδοποίησε για υψηλότερο πληθωρισμό. Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη κατά σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα, επικαλούμενο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός είναι πλέον ένας ξεκάθαρος κίνδυνος για πολλές χώρες.

Το Brent υποχωρεί 5,3%, στα 107,13 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI πετρέλαιο σημειώνει πτώση 5,37%, στα 101,83 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές δέχονται πίεση με το δολάριο να διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό δύο ετών. Ένα σταθερότερο δολάριο καθιστά τα εμπορεύματα με τιμές σε δολάρια πιο ακριβά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ζήτηση.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ πιθανότατα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα διυλισμένου και βενζίνης μειώθηκαν, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο, επιδεινώνοντας τις προοπτικές που είχαν ήδη αποδυναμωθεί από τους περιορισμούς της πανδημίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία και εντείνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση.

Ωστόσο, η ζήτηση καυσίμων στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, θα μπορούσε να αρχίσει να αυξάνεται καθώς τα εργοστάσια παραγωγής ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά στη Σαγκάη.

Η πτώση των τιμών την Τρίτη ακολούθησε μια άνοδο άνω του 1% τη Δευτέρα, όταν οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου λόγω διαταραχών στον εφοδιασμό της Λιβύης.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ρωσικό πετρέλαιο άρχισε να δέχεται τις πιέσεις των κυρώσεων - 300.000 βαρέλια λιγότερα τον Μάρτιο

Πετρέλαιο: Χαιρετίζει με άνοδο την είδηση περί σχεδίου για ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές από Ρωσία

ΗΠΑ: Άνοδος 2,6% για τις τιμές εισαγωγών τον Μάρτιο λόγω πετρελαίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider