Ισχυρή διόρθωση στο ΧΑ στα όρια των 920 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή διόρθωση στο ΧΑ στα όρια των 920 μονάδων
Μεγαλύτερες πιέσεις περνάνε στις τράπεζες. Στα όρια των 920 μονάδων το ΧΑ.

Τελευταία ενημέρωση 13:50

Σε αυτό το ακραία ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον οι αγορές προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα τόσο από το ενεργειακό μέτωπο με τη Ρωσία να παγώνει τη ροή φυσικού αέριου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, όσο και από τις επιθετικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ενδεικτικό είναι πως συνεχίστηκε και χθες το sell off στη Wall Street και ειδικότερα στον κλάδο της τεχνολογίας, με τον Dow Jones να χάνει περίπου 800 μονάδες. Οι επενδυτές όπως και στην Ευρώπη προσπαθούν να κλειδώσουν κέρδη που κατέγραψαν εν μέσω ενός βραχύβιου ράλι μετά την πρώτη αντίδραση στο ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο Χρηματιστήριο, η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 889,23 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 930 και 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 950 και 960 μονάδες.

Τα βλέμματα παραμένουν στο rebalancing της MSCI που θα λάβει χώρα το Μάιο, καθώς σύμφωνα με τη Société Générale αναμένεται πλέον να υπάρξουν δύο προσθήκες ελληνικών μετοχών και μία διαγραφή από το δείκτη MSCI EM. Η «SocGen» έδειξε να «ανασκευάζει» και να εξετάζει πλέον και το ενδεχόμενο ένταξης τόσο της Mytilineos (είχε γίνει αναφορά και πριν την τριμηναία αναθεώρηση τον Φεβρουάριο, που αφορούσε κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις) όσο και των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με το γαλλικό οίκο, από το δείκτη αναμένεται να διαγραφεί η μετοχή της Jumbo, ενώ από την άλλη, αναμένεται να προστεθούν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos. Η Société Générale εκτιμά πως η διαγραφή της Jumbo είναι λιγότερο πιθανή «delete close», ενώ οι προσθήκες των τίτλων της Εθνικής και της Mytilineos έχουν υψηλές πιθανότητες, «add», ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο προσθήκης στον δείκτη της μετοχής των ΕΛΠΕ (λιγότερο πιθανή).

Παράλληλα, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς κρατικού ομόλογου με το επιτόκιο να υποχωρεί πλέον στο 2,5%.

Στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,99% στις 920,22 μονάδες και τον τζίρο στα 36,6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 1,87% στις 2.239 μονάδες και ο τραπεζικός κατά 1,85% στις 658,96 μονάδες, μαζεύοντας κάπως τις απώλειες.

Στις τράπεζες υψηλότερες πιέσεις περνάνε στην Πειραιώς που υποχωρεί κατά 3,03% στα 1,3935 ευρώ, αλλά και σε Alpha Bank στο 1,92% και τα 1,123 ευρώ. Στο -2,67% η Eurobank και στο -0,7% η ΕΤΕ.

Ισχυρότερες κλείδωμα θέσεων σε Coca Cola στο -3,11% στα 18,99 αλλά και σε ΔΕΗ (-3,47%), Viohalco (-4,78%), Mytilineos (-2,6%) και Lamda (-2,87%).

Μεγαλύτερες άμυνες σε ΟΤΕ (-0,77%), Τιταν (-1,32%) και ΕΛΠΕ (-0,81%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανέκδοση επταετούς ομολόγου - Άντλησε 1,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,51%, πάνω από 4,8 δισ. οι προσφορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider