Wall Street: Σε θετικό έδαφος Dow και S&P - «Έσβησε» τα ενδοσυνεδριακά κέρδη ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε θετικό έδαφος Dow και S&P - «Έσβησε» τα ενδοσυνεδριακά κέρδη ο Nasdaq
Αν και ανέκαμψε από τα διαδοχικά selloff το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τους δείκτες να φτάσουν ενδοσυνεδριακά σε κέρδη εκατοντάδων μονάδων, προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώθηκε περιορισμός των κερδών, με τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει οριακά και πάλι στο κόκκινο.

Αν και ανέκαμψε από τα διαδοχικά selloff το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τους δείκτες να φτάσουν ενδοσυνεδριακά σε κέρδη εκατοντάδων μονάδων, προς το τέλος της συνεδρίασης σημειώθηκε περιορισμός των κερδών, με τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει οριακά και πάλι στο κόκκινο.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 33.301 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 4.182 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, έκλεισε στα επίπεδα των 12.488 μονάδων, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,01%.

Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε την χειρότερη επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο του 2020, υποχωρώντας κατά σχεδόν 4%, ενώ πλέον απέχει 23% από τα ιστορικά του υψηλά.

Από τις αρχές του μήνα, ο Nasdaq έχει χάσει το 12,2% της αξίας του, ενώ S&P 500 και Nasdaq χάνουν 7,8% και 4,2% αντίστοιχα.

Μετά το κλείσιμο, καλύτερα κέρδη από το αναμενόμενο ανακοίνωσε η Meta, μετά το καμπανάκι. Συγκεκριμένα, στα κέρδη ανά μετοχή, η Meta ανακοίνωσε 2,72 δολάρια έναντι 2,56 δολάρια που αναμένονταν, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Στα έσοδα ανακοίνωσε 27,91 δισ. δολάρια έναντι 28,2 δισ. δολαρίων που προβλέπονταν, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες της Wall Street ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Ford Motor την Τετάρτη, αν και τα κέρδη της μειώθηκαν λόγω του μεριδίου στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive και χαμηλότερα κέρδη λόγω της μειωμένης παραγωγής. Τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα της Ford δεν συμπεριλαμβάνουν απώλεια 5,4 δισ. δολαρίων από το μερίδιο 12% της εταιρείας στη Rivian. Η καθαρή ζημία της, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου στη Rivian, ανήλθε συνολικά στα 3,1 δισ. δολάρια.

Στο ταμπλό, κέρδη της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας σημείωσε ο τίτλος της Microsoft, καθώς τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας βρέθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, με τον τεχνολογικό κολοσσό να επιδεικνύει ανθεκτικότητα εν μέσω ενός εξαιρετικά ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Σε θετικό έδαφος και τα υπόλοιπα blue chips του τεχνολογικού κλάδου, με την Tesla να ενισχύεται κατά 0,7% μετά την χθεσινή βουτιά άνω του 10% που κόστισε στην εταιρεία του Έλον Μασκ 126 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, ενώ Apple και Amazon κερδίζουν περίπου 0,6% και 0,8% αντίστοιχα.

Aκόμα, παρά τις ενδοσυνεδριακές ισχυρές απώλειες, ήπια κέρδη σημείωσεο τίτλος της Boeing, καθώς ο κολοσσός στον κλάδο της αεροναυπηγικής ανακοίνωσε πως οι ζημιές κατά το α' τρίμηνο διευρύνθηκαν, ενώ και τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν εξαιτίας του υψηλότερους κόστους παραγωγής αεροσκαφών.

Κέρδη 1% για την Alphabet, καθώς η μητρική της Google ανακοίνωσε πως τα κέρδη και τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ήπιες απώλειες για την Robinhood, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά περίπου 0,11%, μετά την ανακοίνωση πως η επενδυτική πλατφόρμα σκοπεύει να προχωρήσει στην απόλυση του 9% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

Σημειώνεται π[ως μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, η Meta -μητρική της Facebook- θα ανακοινώσει τις επιδόσεις της για το α' τρίμηνο, ενώ την Πέμπτη αναμένονται οι αντίστοιχες ανακοινώσεις των Apple και Amazon.

Εμπορεύματα

Απώλειες κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, υποχωρώντας εκ νέου κάτω από τα 1.900 δολάρια, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου έφερε νέα χαμηλά δύο μηνών για το πολύτιμο μέταλλο. Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 1.888,7 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας απώλειες 0,8% ή 15,4 δολαρίων/ουγγιά. Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου διαμορφώθηκε στα 23,46 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας μικρές απώλειες 0,3%, ενώ ο χαλκός Μαΐου έκλεισε στα 4,475 δολάρια/λίβρα, ενισχυμένος κατά 0,2%. Απώλειες 0,2% στα 910,4 δολάρια/ουγγιά και για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 2.195,1 δολάρια/ουγγιά.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου τερμάτισαν μια ασταθή συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγάλη πτώση στα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένου προϊόντος στις ΗΠΑ. Το αργό βρήκε κάποια υποστήριξη μετά από εβδομαδιαία στοιχεία απογραφής από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 32 σεντς, ή 0,3%, για να κλείσει στα 102,02 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα έπεσε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων. Το Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 33 σεντς, ή 0,3%, στα 105,32 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια φυσικού αερίου για παράδοσης Μαΐου σημείωσαν άλμα 6,1% κλείνοντας στα 7,2670 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου έκλεισε 3,1% υψηλότερα στα 3,4135 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 3,3% στα 3,9391 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάει η παλιά αίγλη της Robinhood: Απολύει το 9% των εργαζομένων

Wall Street: Διεύρυνση των κερδών εν μέσω ισχυρής μεταβλητότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider