Ανοδικά η Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Στο +10% η μετοχή της Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο - Στο +10% η μετοχή της Meta
Κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα του α' τρίμηνου.

Με θετικά πρόσημα κινείται η Wall Street την Πέμπτη καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο εστιάζει στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2022, εν μέσω των αρνητικών στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,45% ή 149,26 μονάδες στις 33.451 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,93% ή 39,44 μονάδες στις 4.223 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,39% ή 12.663 μονάδες στις 12.656 μονάδες.

Σημαντική άνοδο, άνω του 10%, σημειώνει η μετοχή της Meta, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μητρική του Facebook χθες.

Σημειώνεται πως σήμερα η προσοχή εστιάζεται στην Apple, με την κατασκευάστρια των iPhone να ανακοινώνει τα αποτελέσματα της για το α' τρίμηνο μετά από το σημερινό κλείσιμο της Wall Street.

Εξάλλου, οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του έτους, που έδειξαν πως ο ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε απρόσμενη συρρίκνωση μετά από την ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη του 1984.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Το Twitter «έχασε» τις εκτιμήσεις των εσόδων των αναλυτών, ανακοινώνοντας 1,2 δισ. δολάρια έναντι 1,23 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ανακοίνωσε κέρδη 61 σεντς ανά μετοχή, τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εκτιμήσεις, επειδή περιλαμβάνουν κέρδη από την πώληση του MoPub.

Καλυτέρα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η McDonald’s, με τα έσοδα της να εμφανίζονται ενισχυμένα από την άνοδο των τιμών στις ΗΠΑ αλλά και τις αυξημένες διεθνείς πωλήσεις.

Στα κέρδη ανά μετοχή η αλυσίδα fast food ανακοίνωσε 2,28 δολάρια προσαρμοσμένα, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 5,67 δισ. δολάρια έναντι 5,59 δισ. δολάρια που αναμένονταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv.

Η Comcast ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,55 δισ. δολαρίων ή 78 σεντς ανά μετοχή στο α' τρίμηνο, από 3,33 δισ. δολάρια ή 71 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 86 σεντς, από 76 σεντς έναν χρόνο πριν, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για κέρδη 80 σεντς.

Μάκρο

Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 1,4% για σε τριμηνιαίο επίπεδο, έναντι ανάπτυξης 6,9% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια ανάπτυξη 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε 2,7% για το α' τρίμηνο έναντι αύξησης 2,5% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,5%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στις 180.000 έναντι 184.000 αιτήσεων προηγουμένως, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Zuckerberg θέλει προμήθεια 50% για ό,τι πουλάμε στο Metaverse

Meta: Καλύτερα των αναμενόμενων τα κέρδη τριμήνου - Άνοδος για την μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider