Θετικό «γύρισμα» στην Wall Street από το ράλι των τεχνολογικών μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό «γύρισμα» στην Wall Street από το ράλι των τεχνολογικών μετοχών
Πάνω από τις 400 μονάδες κέρδισε ο Dow Jones, ενώ άνοδο 2,69% κατέγραψε ο Nasdaq. Η προσοχή στις επόμενες κινήσεις της Fed.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street κλείνοντας ένα σερί 2 συνεδριάσεων απωλειών, καθώς το ράλι που κατέγραψαν οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές υπερσκίασε τις ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,33% ή 435,05 μονάδες στις 33.248 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,83% ή 75,07 μονάδες στις 4.176 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 2,69% ή 322,44 μονάδες στις 12.136 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Tesla, της Meta και της Nvidia ενισχύθηκαν από 4% έως 7%.

Η μετοχή της Microsoft κατέγραψε μικρή άνοδο, «μαζεύοντας» τις απώλειες έως και 3% που σημείωνε μέσα στην Πέμπτη. Η διοίκηση του τεχνολογικού ομίλου αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα της στη χρήση του οικονομικού δ' τριμήνου, επικαλούμενη εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται την Παρασκευή τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα κατά τον Μάιο. Οι αναλυτές εκτιμούν πως θα ανακοινωθεί η προσθήκη 325.000 νέων θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, με τη μέτρηση να επηρεάζει το κατά πόσο επιθετικά ενδέχεται να κινηθεί η Fed.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το ότι αυξήσεις τέτοιου μεγέθους μπορεί να πλήξουν το αμερικανικό ΑΕΠ.

Η αντιπρόεδρος της τράπεζας, Λεάλ Μπρεϊνάρντ, δήλωσε πως είναι λογικό η Fed να προχωρήσει σε αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούνιου και τον Ιούλιο, λέγοντας πως «είναι πιο δύσκολο να πούμε τι θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο καθώς δεν έχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για την πορεία της οικονομίας».

Ωστόσο, η ίδια ανέφερε πως «είναι δύσκολο να δούμε μια παύση στην αύξηση των επιτοκίων».

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με «πάγωμα» συναλλαγών με τις ΗΠΑ και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα για σειρά Ρώσων αξιωματούχων, όπως η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα και ο Σεργκέι Ρολντούγκιν, εργολάβος που θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εμπορεύματα

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να δέχεται πιέσεις από τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ οι οποίες στη συνέχεια υποχώρησαν μετά από τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουλίου, ενισχύθηκαν 1,4% ή 1,61 δολάρια στα 116.87 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 1,11% ή 1,30 δολάρια στα 117.59 δολάρια ανά βαρέλι.

Με άνοδο ολοκλήρωσε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, με την προσοχή να εντοπίζεται στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 1,3% στα 1.871,40 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Με το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 2 ετών προχώρησε η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 128.000 νέες θέσεις εργασίας, από τις 202.000 του Απριλίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν 299.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη μικρότερη δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2020 και το πρώτο μεγάλο «χτύπημα» του κορονοϊού στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider