Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα και ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με το «δεξί» στην εβδομάδα και ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο
Μεγάλες κερδισμένες οι κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στην αγορά των ΗΠΑ.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην αγορά των ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως η νέα αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων έθεσε υπό αίρεση την ανοδική κίνηση στην Wall Street.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% και έκλεισε στις 32.915 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει να κερδίζει ως και 2509 μονάδες.

Στα «πράσινα» και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που έκλεισε στις 4.121 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,31%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε τα κέρδη άνω του 1% που σημείωνε νωρίτερα και περιόρισε την άνοδο στο 0,4%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 12.061 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι κινεζικοί κολοσσοί που είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την είδηση πως η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει τους αυστηρούς ελέγχους σε όσες επιχειρήσεις έχουν μπει στην αμερικανική αγορά, με τη μετοχή της Didi να εκτοξεύεται κατά 24%, ενώ οι JD.com και Pinduoduo ενισχύθηκαν κατά 6,5% και 5,6% αντίστοιχα.

Με κέρδη 2,5% έκλεισε και η μετοχή της εταιρείας διαχείρισης καζίνο Wynn Resorts, όπως και ο τίτλος της ενεργειακής Enphase Energy που σημείωσε άνοδο άνω του 5%.

Τέλος, με κέρδη σχεδόν 2% έκλεισε και η μετοχή της Amazon μετά την εφαρμογή του split στις μετοχές, γεγονός που έριξε σε τριψήφια επίπεδα την αξία των τίτλων του τεχνολογικού κολοσσού για πρώτη φορά από το 2017.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Starbucks ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει τον Χάουαρντ Σουλτς στη θέση του CEO για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Σουλτς θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής της γνωστής αλυσίδας μέχρι το τέλος του α' τριμήνου του 2023, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον διάδοχο του στη θέση του CEO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 120 δολάρια

Bitcoin: «Άλμα» 5% και ξανά πάνω από τα 31.000 δολάρια

Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το «ξεπούλημα» της Παρασκευής

gazzetta
gazzetta reader insider insider