Wall Street: Αρνητικά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Αρνητικά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση θα κρατήσουν την Fed στο μονοπάτι των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων. 

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση θα κρατήσουν την Fed στο «μονοπάτι» της επιθετικής αύξησης επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει πτώση 0,53% ή 165 μονάδων στις 31.228 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,74% ή 27.30 μονάδες στις 3.876 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,93% ή κατά 105 μονάδες στις 3.878 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 372.000 θέσεις εργασίας έναντι 384.000 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 268.000 θέσεις.

«Η συνολική εικόνα είναι αυτή μιας αρκετά ισχυρής ανάπτυξης της απασχόλησης και θα έλεγα και μιας καλής ενίσχυσης της κερδοφορίας. Αυτά δικαιολογούν μια αύξηση 75 μονάδων βάσης αυτόν τον μήνα», εκτιμά ο Michael Schumacher, επικεφαλής μάκρο στρατηγικής στην Wells Fargo.

Ο διοικητής της Federal Reserve της Ατλάντα Raphael Bostic τάχθηκε σήμερα υπέρ ακόμη μιας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, δεδομένου του momentum στην αγορά εργασίας. Μιλώντας στο CNBC, είπε πως «το τρομερό momentum στην οικονομία, μού δείχνει πως μπορούμε να κινηθούμε με 75 μονάδες βάση στην επόμενη συνεδρίαση και να μην δούμε μια παρατεταμένη βλάβη στην ευρύτερη οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75%, στη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994, οδηγώντας το εύρος-στόχο στο 1,5-1,75%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αντέδρασαν με «άλμα» στα στοιχεία για την απασχόληση, γεγονός που επίσης μπορεί να επηρεάσε αρνητικά τις μετοχές. Οι μετοχές τεχνολογίας και άλλων κλάδων ταχείας ανάπτυξης έχουν ευαισθησία στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυτή μπορεί να μειώσει την αξία των μελλοντικών κερδών.

Η μετοχή της Netflix υποχωρεί πάνω από 2%, ενώ του κινεζικού κολοσσού διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων JD.com χάνει πάνω από 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider