Απώλειες για το πετρέλαιο, υπό τον φόβο των επιτοκίων και της ύφεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο, υπό τον φόβο των επιτοκίων και της ύφεσης
Κάτω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι τα συμβόλαια του brent.

Απώλειες κατέγραψαν για την Πέμπτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να επηρεάζεται αρνητικά από το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία που έχει αρχίσει να εμφανίζεται ολοένα και πιο πιθανό στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μετά από τα στοιχεία για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, που έφτασε στο 9,1% όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) αναμένεται να συνεχίσει με τις μεγάλες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που συνεπάγεται από τις αυξήσεις των επιτοκίων, ενισχύει τις ανησυχίες για ύφεση και επηρεάζει αρνητικά τις προβλέψεις για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Παράλληλα, αρνητικό ρόλο για τις τιμές του πετρελαίου είχε και η ενίσχυση του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, με το αμερικανικό νόμισμα να ξεπερνά στην ισοτιμία το ευρώ, καθιστώντας περισσότερο ακριβές τις αγορές πετρελαίου από το εξωτερικό, σύμφωνα με το Reuters.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, έχασα 0,5% ή 52 σεντ στα 95.78 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, ενισχύονταν το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) 0,30% ή 32 σεντ στα 99.93 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κατρακύλα του ευρώ προκαλεί πιέσεις στο πετρέλαιο - Χάνεται το όφελος από την αποκλιμάκωση τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider