Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικά κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και τον Nasdaq στην αρχή της εβδομάδας, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές.

Με σημαντική άνοδο κινείται στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Wall Street, καθώς οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα β' τρίμηνου, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,90% ή 282,92 μονάδες στις 31.571 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,77% ή 30,70 μονάδες στις 3.894 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,05% ή 120,42 μονάδες στις 11.570 μονάδες.

Τράπεζες και Fed

Κέρδη άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs, μετά από τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Άνοδο 3% σημειώνει ο τίτλος της Bank of America, στον απόηχο των εσόδων του β' τριμήνου και παρά το ότι η τράπεζα εμφάνισε κέρδη πιο κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές συνεχίζουν να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της, ενόψει της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της τράπεζας, με την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκύπτει από τις κινήσεις της Fed να εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της θυγατρικής της Google, Alphabet, αρχίζει τις συναλλαγές στο επίπεδο των 100 δολαρίων μετά την ολοκλήρωση του split μετοχής «20 για 1», ακολουθώντας το «παράδειγμα» της Amazon.

Στην αγορά 100 Boeing 737 Max 10, ανακοίνωσε πως προχωρά η Delta Air Lines, στην πρώτη της μεγάλη παραγγελία νέων αεροσκαφών από τον αμερικανικό κατασκευαστή σε πάνω από μια δεκαετία, με τις πρώτες παραδώσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2025.

Η συμφωνία αναφέρει επίσης τη δυνατότητα παραγγελίας 30 επιπλέον αεροσκαφών, σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider