Η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας φέρνει νευρικότητα στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας φέρνει νευρικότητα στην Wall Street
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω των εντάσεων που δημιουργεί η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Τελευταία ενημέρωση: 18:42

Νευρικές κινήσεις σημειώνει η Wall Street για τη δεύτερη συνεδρίαση του Αυγούστου, στον απόηχο των εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας που δημιουργεί η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν και καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να «κάνουν ταμείο» για τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,46% ή 149,44 μονάδες στις 32.648 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,03% ή 1,21 μονάδες στις 4.117 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% ή 27,83 μονάδες στις 12.396 μονάδες.

Η προσοχή στην Ταϊβάν

Μετά από έντονο παρασκήνιο, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έφτασε την Τρίτη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, θέλοντας να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της Κίνας για την κρίσιμη -γεωστρατηγικά- χώρα της περιοχής του Ινδοειρηνικού.

Η αντίδραση του Πεκίνου ήταν άμεση, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, με την κινεζική κυβέρνηση να ανακοινώνει παράλληλα μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Αναμονή για την Fed

Εξάλλου, οι αναλυτές εστιάζουν στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούλιο, καθώς η πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Μιλώντας για την επόμενες κινήσεις της τράπεζες, η επικεφαλής της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μαρί Ντάλι, ανέφερε πως «χρειάζεται να μείνουμε πιστοί στη δέσμευση μας για αύξηση των επιτοκίων.

Η Ντάλι συμπλήρωσε πως «η μάχη μας ενάντια στον πληθωρισμό δεν έχει ούτε κατά διάνοια τελειώσει. Πρέπει να επιτύχουμε τη σταθερότητα των τιμών, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να το καταφέρουμε».

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη άνω του 13% σημειώνει η μετοχή της Uber, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με έσοδα άνω των 8 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, απώλειες άνω του 4% γράφει η μετοχή της Catepillar, με πωλήσεις κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της αναστολής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, ενώ το λειτουργικό της περιθώριο συρρικνώθηκε λόγω του αυξημένου κόστους ναύλων και εργασίας.

Μάκρο

Σε πολύμηνο χαμηλό υποχώρησαν οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 10,7 εκατ. έναντι 11,3 εκατ. τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 11 εκατ. κενές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι ο χαμηλότερος αριθμός κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ των τελευταίων 9 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Swiss Re: Οικονομικές ζημίες 72 δισ. δολαρίων από τις φυσικές καταστροφές το α' εξάμηνο σε παγκόσμιο επίπεδο

Wall Street: Η αγωνία για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν πλήττει τα futures

Οι αγορές κρατάνε την αναπνοή τους, για την άφιξη ή μη, της Πελόζι στην Ταϊβάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider