Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο στη «σκιά» του διεθνούς sell off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο στη «σκιά» του διεθνούς sell off
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο του sell off με το οποίο υποδέχθηκαν οι διεθνείς αγορές τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Τελευταία ενημέρωση 13.59

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στον απόηχο του sell off με το οποίο υποδέχθηκαν οι διεθνείς αγορές σε ΗΠΑ και Ασία τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαπραγματεύεται στις 833,2 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,91%, με τον τζίρο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 23,34 εκατ. ευρώ. Συνολικά, έχουν διακινηθεί 7,89 εκατ. μετοχές.

Ο Large Cap χάνει 0,98% στις 2.003,84 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στις 1.341,64 μονάδες με πτώση 0,63. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,44% στις 544,37 μονάδες. Το σύνολο των επιμέρους δεικτών βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, με εξαίρεση τον κλάδο των Πρώτων Υλών.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, πτώση άνω του 1% καταγράφουν οι μετοχές των Eurobank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Εθνική και Motor Oil, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ με κέρδη 9,4%, Ρεβόϊλ με 6,01% και ΚΛΜ με 3,85%

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΜΕΡΚΟ με -6,0%, ΕΥΑΠΣ με 4,55% και Ανδρομέδα με 4,17%

Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 36 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mytilineos: Υβριδοποίηση Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, έργο ύψους 12,8 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider