Με ράλι της Πειραιώς «χτυπά» τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ράλι της Πειραιώς «χτυπά» τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο
Η ελληνική αγορά κεφαλαιοποιεί το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία τις τελευταίες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση 13:45

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο με κέρδη που φέρνουν τον Γενικό Δείκτη στα όρια των 850 μονάδων.

Ουσιαστικά, η ελληνική αγορά να κεφαλαιοποιεί την αισιοδοξία και το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας το Χρηματιστήριο Αθηνών πάνω από τα επίπεδα της κρίσιμης αντίστασης των 850 μονάδων.

Έχοντας διασπάσει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα επίπεδα των 822 μονάδων, το Χρηματιστήριο εισήλθε στη ζώνη των των 836 - 873 μονάδων, με επόμενες ισχυρές αντιστάσεις τις 900 και τις 908 μονάδες.

Αναλυτικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,9% και διαπραγματεύεται στις 850,47 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 27,25 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (Large Cap) ενισχύεται κατά 0,,76% στις 2.056,59 μονάδες, ενώ ο Mid Cap κερδίζει 0,46% στις 1.282,77 μονάδες. Κέρδη 1,87% και για τον τραπεζικό δείκτη, που βρίσκεται στις 576,91 μονάδες, με ράλι της Τράπεζα Πειραιώς.

Επιμέρους στις τράπεζες η Πειραιώς τραβάει την ανηφόρα με απροσδόκητο ράλι 7,78% στα 1,24 ευρώ, ενώ ακολουθούν Alpha Bank (2,56%), Eurobank (1,76%) και ΕΤΕ (1,14%).

Από την άλλη, τίτλοι που μπορεί να υστέρησαν τις προηγούμενες ημέρες κερδίζουν έδαφος με την Titan (1,08%) τη ΔΕΗ (2%) και τη ΜΟΗ (1,79%) να πρωταγωνιστούν.

Κέρδη 0,98% για τη Viohalco και 1,15% για την ElvalHalcor.

Από την άλλη, χωρίς αλλαγές αναμένεται να κινηθεί και ο οίκος Standard & Poor's (στις 21 Οκτωβρίου) - ο τέταρτος κατά σειρά μετά τη Fitch, τη DBRS και της Moody's - ως προς την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, διατηρώντας την ελληνική οικονομία στο «BB+» με σταθερό outlook, ήτοι μία βαθμίδα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα.

Όπως σημειώνει σε σχόλιό της η JP Morgan, η Standard & Poor's τοποθετεί την Ελλάδα σε αντίστοιχη θέση με της DBRS, ήτοι μόλις μία βαθμίδα χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ η Fitch την τοποθετεί δύο βαθμίδες χαμηλότερα («BB» με θετικό outlook) και η Moody's τρεις βαθμίδες χαμηλότερα («Ba3» με σταθερό outlook). Δεδομένου ότι η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022 και, λαμβάνοντας υπόψη, τη συνεχιζόμενη ευρύτερη μακροοικονομική αβεβαιότητα που καλύπτει την περιοχή, η JP Morgan διατηρεί χαμηλές πιθανότητες για μια back - to - back θετική κίνηση από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης για την Ελλάδα. Ένα δεύτερο σημείο που έχουν υπερτονίσει και άλλοι διεθνείς οίκοι, είναι και ο δρόμος που ανοίγεται για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που ουσιαστικά τους κάνει να διατηρούν μια στάσης αναμονής.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 5 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος Έλτον: Σημαντικές αυξήσεις τζίρου και κερδών πρώτου εξαμήνου

Σταθερή η ανάπτυξη της εταιρείας παιχνιδιών Μουστάκας – Άλμα στην κερδοφορία το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider