Οι ανησυχίες για τις τράπεζες τις ΗΠΑ έφεραν ισχυρές απώλειες στο πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ανησυχίες για τις τράπεζες τις ΗΠΑ έφεραν ισχυρές απώλειες στο πετρέλαιο
Οι επενδυτές προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία η αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν για την Τρίτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην οικονομία η αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ μετά και από την κατάρρευση των SVB και Signature.

Η αναθεώρηση του outlook των αμερικανικών τραπεζών από την Moody's ενίσχυσε τις φοβίες για το ότι μπορεί να δημιουργηθεί κρίση στο χρηματοπιστωτικό των ΗΠΑ, γεγονός που θα επηρεάσει συνολικά την παγκόσμια οικονομία κατά συνέπεια της ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό».

Εξάλλου, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) ανακοίνωσε την Τρίτη πως τα μέλη του αντλούν 28,92 εκατ. βαρέλια αργού ημερησίως ή 300.000 βαρέλια περισσότερα από εκείνα που εκτιμά ότι θα χρειαστεί η παγκόσμια αγορά το β' τρίμηνο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του οργανισμού.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 4,7% ή 3,47 δολάρια στα 71.33 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, το βράδυ της Τρίτης -ώρα Ελλάδας- έπεφταν 4,52% ή 3,66 δολάρια στα 77.11 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider