Πετρέλαιο: Επιστροφή στα κέρδη μετά το τριήμερο πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Επιστροφή στα κέρδη μετά το τριήμερο πτωτικό σερί
η αισιοδοξία για πιθανή συμφωνία σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

Με κέρδη για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αισιοδοξία για πιθανή συμφωνία σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate αργό στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 71,11 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,5% ή 1,07 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Ιουνίου να ενισχύονται κατά 1,7% στα 75,46 δολάρια/βαρέλι στο ICE Europe.

Πίσω στις ΗΠΑ, ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές των υπόλοιπων εμπορευμάτων στον κλάδο της ενέργειας, καθώς η βενζίνη Ιουνίου έκλεισε στα 2,4571 δολάρια/γαλόνι με κέρδη 1,1%, ενώ το φυσικό αέριο Ιουνίου κέρδισε 3,8% στα 2,353 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με το δεξί στην εβδομάδα ο χρυσός

Εκτίναξη 28% στη ζήτηση πλατίνας το 2023 - «Τρύπα» σχεδόν 1 εκατ. ουγγιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider