Ανοδικά οι ευρωαγορές με ώθηση από τα «απόνερα» ΕΚΤ και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά οι ευρωαγορές με ώθηση από τα «απόνερα» ΕΚΤ και Fed
Iσχυρά κέρδη 9% για τη μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Ocado.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα νέα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ αλλά και από την παύση στις αυξήσεις από την Fed μία ημέρα νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,53% στις 466,08 μονάδες, με τον κλάδο των Οικιακών Προϊόντων να ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ απώλειες 0,6% και 0,3% αντίστοιχα σημείωσαν οι κλάδοι των Εξορύξεων και της Τεχνολογίας.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 4.401,75 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,84%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.357 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,41%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.388 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,34%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη 0,19% στις 7.642 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,47% και διαμορφώθηκε στις 27.861 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 9.495 μονάδες, με άνοδο 0,68%.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, ισχυρά κέρδη σχεδόν 9% κατέγραψε η μετοχή της Ocado, καθώς ο τίτλος της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ συνέχισε ην ανοδική του πορεία, ενώ άνοδο περίπου 5% σημείωσε και η μετοχή της γερμανικής Delivery Hero.

Στον αντίποδα, απώλειες 5% κατέγραψε η μετοχή της επίσης βρετανικής Travis Perkins, λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εταιρεία η αδύναμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά κατοικίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας θα αυξήσει τα επιτόκια της από το 8% στο 20%

Citi: Ανεβάζει την τιμή στόχο για την Mytilineos στα 37 ευρώ  - Ο ρόλος των ΑΠΕ

ΔΝΤ: Ζητά υψηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ και δημοσιονομική πειθαρχία από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider