Με το δεξί στην εβδομάδα η Wall Street - «Έπιασε» τις 4.400 μονάδες ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στην εβδομάδα η Wall Street - «Έπιασε» τις 4.400 μονάδες ο S&P
Στον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στα νεότερα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, ενώ ξεκινάει και ο νέος γύρος ανακοινώσεων των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο β' τρίμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 209 μονάδων ή 0,62% κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 33.944 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,24%, πιάνοντας τις 4.400 μονάδες για τρίτη φορά από τις αρχές Ιουνίου.

Μικρότερα κέρδη 0,18% κατέγραψε, τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 13.685 μονάδες.

Σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας, οι χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, με τις BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup να κάνουν την αρχή, εν μέσω ενός περιβάλλοντος οικονομικής αβεβαιότητας που προκύπτει από το υψηλά επιτόκια της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναλυτής της Morgan Stanley Μάικλ Ουίλσον εκτιμά πως το ενδεχόμενο καλύτερων των εκτιμήσεων κερδών δεν αρκεί από μόνο του ώστε να οδηγήσει σε ένα ράλι τις μετοχές στον S&P 500. «Με τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου να ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, το "καλύτερα από ό,τι φοβόμασταν" πιθανότατα δεν αρκεί πια», έγραψε ο Ουίλσον σε σχετικό report του, σύμφωνα με το Bloomberg.

O ίδιος αναμένει περαιτέρω περικοπές στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, «επομένως βασικό στοιχείο για την πορεία των μετοχών θα είναι το guidance των εταιρειών για το τέλος του τριμήνου και όχι τα ίδια τα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones να χάνει 1,96%, τον S&P 1,14%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε σχεδόν 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επαναπατρισμός για τον χρυσό υπό τον φόβο «ρωσικού τύπου» κυρώσεων

Απώλειες 1,2% για το πετρέλαιο

Standard Chartered: «Βλέπει» άνοδο του bitcoin ακόμα και στα 120.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider