Wall Street: Μικτά πρόσημα αλλά και καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μικτά πρόσημα αλλά και καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τον Dow Jones
Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν τις προσδοκίες των αναλυτών για χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μικτά πρόσημα σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή καταγράφοντας ωστόσο κέρδη για την εβδομάδα βασισμένα στις προσδοκίες των αναλυτών για αλλαγή στάσης στην πολιτική των υψηλών επιτοκίων των ΗΠΑ και καθώς οι αγορές εστιάζουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,33% στις 34.509 μονάδες, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,06% στις 4.507 μονάδες, μετά από το υψηλό 15 μηνών που κατέγραψε την Πέμπτη.

Ο Nasdaq έχασε 0,18% στις 14.113 μονάδες.

Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν τις προσδοκίες των αναλυτών για χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η Wall Street καταγράφει τα αποτελέσματα των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για το β' τρίμηνο του 2023.

Σε αυτό το πλαίσιο, κέρδη 7% κατέγραψε η UnitedHealth αφότου ο αμερικανικός όμιλος ασφαλίσεων και παροχής υπηρεσιών υγείας ανακοίνωσε συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 92,90 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 90,75 δισ. δολάρια.

Απώλειες 1,59% σημείωσε ο τίτλος της BlackRock με τον μεγαλύτερο διαχειριστή assets του κόσμου να ξεπερνά τα 9 τρισ. δολάρια σε αξία των συνολικών κεφαλαίων που έχει στο χαρτοφυλάκιο του. Τα συνολικά έσοδα της BlackRock ανήλθαν στα 4,4 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1,4% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2022.

Πτώση 4% κατέγραψε η μετοχή της Citigroup καθώς η αμερικανική τράπεζα σημείωσε πτώση στα κέρδη της για το β' τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα της Citi έφτασαν τα 19,44 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 1,1% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα 19,34 δισ. δολαρίων.

Άνοδο 0,6% σημείωσε ο τίτλος της JP Morgan που ανακοίνωσε αύξηση κερδών εν μέσω του περιβάλλοντος των ενισχυμένων επιτοκίων στις ΗΠΑ.Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 41,30 δισ. δολάρια έναντι 30,71 δισ. στο β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 38,63 δισ. δολάρια.

Μάκρο

Περαιτέρω διολίσθηση κατέγραψαν για τον Ιούνιο οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας,

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 0,2% έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 0,1%.

Εμπορεύματα

Την τέταρτη συνεχόμενη άνοδο σημείωσαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο, αφού η ανακοίνωση των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ βοήθησε να πέσει το δολάριο στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο. Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού παράδοσης Αυγούστου πρόσθεσαν 60 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθούν στα 1.964,40 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισαν περίπου 1,7% υψηλότερα για την εβδομάδα όντας η ισχυρότερη εβδομαδιαία άνοδος από την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου. Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισαν 24 σεντς, ή 1%, στα 25,19 δολάρια ανά ουγγιά, διαμορφώνοντας 8,2% υψηλότερα για την εβδομάδα - τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό τους από την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου. Τα συμβόλαια παλλαδίου παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 25,40 δολάρια, ή 2%, στα 1.266,40 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 1,7% την εβδομάδα, ενώ οι τιμές πλατίνας παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκαν 90 σεντς ή 0,1% σε 984,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 7,2% για την εβδομάδα. Ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά ένα σεντ, ή 0,2%, στα 3,93 δολάρια ανά λίβρα. Κέρδισε 4% για την εβδομάδα.

Yποχώρησαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου αλλά αφού διαμορφώθηκαν μια μέρα νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, κλείνοντας την εβδομάδα με κέρδη άνω του 2%. Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Αυγούστου αυξήθηκε κατά 1,47 δολάρια ή 1,9%, στα 75,42 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές στο συμβόλαιο του πρώτου μήνα να αυξάνονται κατά 2,1% για την εβδομάδα. Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 1,49 δολάρια ή 1,8%, στα 79,87 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία άνοδο 1,8%. Οι τιμές του brent και του WTI με βάση τα συμβόλαια του πρώτου μήνα αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα διαδοχικά εβδομαδιαία κέρδη από την εβδομάδα που έληξε στις 14 Απριλίου. Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 1,3% στα 2,64 δολάρια το γαλόνι, για εβδομαδιαία άνοδο 2,1%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Αυγούστου έχασε 0,5% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι, συγκρατώντας το 1,5% για την εβδομάδα. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου, έχασε 0,2% στα 2,54 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 1,7% για την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος με το δολάριο σε χαμηλό έτους

Πετρέλαιο: Απώλειες την Παρασκεύη, κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Ευρωαγορές: Τέλος στο ανοδικό σερί αλλά με κέρδη για την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider